x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Είναι διπολικός ο Τούρκος Πρόεδρος;

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Ερντογάν και σημερινός πρόεδρος του κόμματος DEVA, Αλί Μπαμπατζάν, σχολιάζοντας την εξωτερική πολιτική του Τούρκου προέδρου, σχολίασε δεικτικά «μην εκπλαγείτε αν ο Ερντογάν δηλώσει : ‘‘Η φίλη μου η Ελλάδα’’».

Επί της ουσίας ο πρώην σύμβουλος του τον κατηγορεί για διπολισμό είτε για παιχνίδια στρατηγικής.

 «Την μία μέρα κατηγορεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως χρηματοδότη της προδοτικής απόπειρας πραξικοπήματος και την επομένη πηγαίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είναι αγκαλιά» τόνισε ο Μπαμπατζάν.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Για την Αίγυπτο έλεγε ότι "Εγώ δεν κάθομαι στο τραπέζι με αυτούς" και τώρα για να μπορέσει να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με αυτούς, καταβάλλει χίλιες μύριες προσπάθειες» σχολίασε, με αφορμή την πρόσφατη χειραψία Ερντογάν-Σίσι στο Κατάρ.

 

Ο Μπαμπατζάν υπήρξε ιδρυτικό μέλος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) στην Τουρκία, πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ερντογάν. Το 2019, επικαλούμενος «βαθιές διαφορές» με την ηγεσία του APK, αποχώρησε ιδρύοντας στη συνέχεια το κόμμα DEVA το οποίο σήμερα αποτελεί συνιστώσα στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης κατά του Τούρκου προέδρου ενόψει των εκλογών του 2023.



e-genius.gr ...intelligent web software