x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέες απειλές για το Πεκίνο από την κορονοχούντα!

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η πολυπληθέστερη συνοικία του Πεκίνου προέτρεψε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους τη Δευτέρα καθώς αυξήθηκαν οι αριθμοί των κρουσμάτων COVID-19 της πόλης, με πολλές επιχειρήσεις να κλείνουν και τα σχολεία να κάνουν διαδικτυακά μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα .

Σε εθνικό επίπεδο, οι αριθμοί νέων κρουσμάτων παρέμειναν σταθεροί την Κυριακή κοντά στα επίπεδα του Απριλίου, καθώς η Κίνα μάχεται με τα κρούσματα σε πόλεις σε όλη τη χώρα, από το Τσεντσόου στην κεντρική επαρχία Χενάν έως το Κουανγκτσόου στο νότο και το Τσονγκίνγκ στα νοτιοδυτικά.

Ωστόσο, η Κίνα προσπαθεί να αμβλύνει τον αντίκτυπο των μέτρων περιορισμού που επιβαρύνουν την οικονομία και απογοητεύουν τους κατοίκους που έχουν βαρεθεί με τα lockdown, την καραντίνα και άλλες διαταραχές, παρόλο που διατηρεί την πολιτικής της περί μηδενικών κρουσμάτων Covid.

Την Κυριακή, αξιωματούχοι της πόλης του Πεκίνου προέτρεψαν τους κατοίκους της μεγάλης συνοικίας Tσάογιανγκ - όπου ζουν σχεδόν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι και εδρεύουν πρεσβείες και πύργοι επιχειρήσεων - να παραμείνουν στα σπίτια τους τη Δευτέρα.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν εκτός καραντίνας αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς αυτή τη στιγμή και υπάρχουν κρυφοί κίνδυνοι μετάδοσης από πολλά μέρη», δήλωσε σε ενημέρωση των ΜΜΕ ο Λιου Σιαοφένγκ, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων του Πεκίνου.

«Η πίεση στο Πεκίνο έχει αυξηθεί περαιτέρω», τόνισε.

Η κινεζική πρωτεύουσα ανέφερε 621 νέα κρούσματα το Σάββατο, από 515 την προηγούμενη ημέρα. Από τις 3 μ.μ. της Κυριακής, πρόσθεσε άλλα 516 νέα κρούσματα.

Οι αρχές δήλωσαν επίσης ότι ο θάνατος ενός 87χρονου άνδρα από το Πεκίνο καταγράφηκε ως ο πρώτος επίσημος στη χώρα από τον COVID-19 από τις 26 Μαΐου, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό στην Κίνα σε 5.227.

Πολλοί κάτοικοι του Πεκίνου προμηθεύτηκαν τρόφιμα το Σαββατοκύριακο, με ορισμένες υπηρεσίες παράδοσης να παρουσιάζουν καθυστερήσεις.

Οι γονείς σε διεθνή σχολεία στην περιοχή Τσαογιάνγκ ενημερώθηκαν ότι τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά την επόμενη εβδομάδα.

Τα κομμωτήρια στη γειτονική συνοικία Ντονγκτσενγκ επίσης θα μείνουν κλειστά.

″ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ”
Την Κυριακή, η Κίνα ανέφερε 24.435 νέα κρούσματα COVID-19 για τις 19 Νοεμβρίου, ελαφρώς λιγότερα από 24.473 της προηγούμενης ημέρας, αλλά κοντά στα υψηλά επίπεδα που σημειώθηκαν τον Απρίλιο, όταν η Σαγκάη, η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, βρισκόταν στη μέση ενός ξεσπάσματος και ενός αποκλεισμού δύο μηνών.

Η Κουανγκτσόου, μια πόλη στο νότο με σχεδόν 19 εκατομμύρια κατοίκους, ανέφερε 8.434 νέες τοπικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, από τις 8.713 την προηγούμενη ημέρα.

Στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων που αποκαλύφθηκαν αυτόν τον μήνα, οι κινεζικές υγειονομικές αρχές αναζήτησαν πιο στοχευμένους περιορισμούς του COVID-19, πυροδοτώντας τις ελπίδες των επενδυτών για μια μεγαλύτερη χαλάρωση, μολονότι η Κίνα αντιμετωπίζει τον πρώτο χειμώνα που μάχεται με την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Ομικρον.

Πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι μια τέτοια αλλαγή θα ξεκινήσει το νωρίτερο τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η πλήρης επαναλειτουργία απαιτεί μια τεράστια προσπάθεια ενίσχυσης του εμβολιασμού.

Η People’s Daily, η επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, προειδοποίησε την Κυριακή ότι η πανδημία μπορεί να επεκταθεί λόγω μεταλλάξεων και εποχιακών παραγόντων.

«Η κατάσταση του ελέγχου της πανδημίας είναι σοβαρή. Πρέπει να διατηρήσουμε την πεποίθηση ότι θα κερδίσουμε, να ξεπεράσουμε με αποφασιστικότητα ζητήματα όπως η ανεπαρκής κατανόηση και η ανεπαρκής προετοιμασία», ανέφερε σε κύριο άρθρο της.

Η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη οικονομία που ακολουθεί πολιτική μηδενικής covid, κάτι που σημαίνει επαναλαμβανόμενα lockdown, σχεδόν υποχρεωτικά μοριακά τεστ πολλές φορές την εβδομάδα και καραντίνα για τους ανθρώπους που προέρχονται από επικίνδυνες περιοχές.



e-genius.gr ...intelligent web software