x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέα δημόσια παρέμβαση Πάπα κατά του πολέμου: Τι πραγματικά επιθυμεί

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Του Γιάννη Οικονομίδη

Με νέα δημόσια του παρέμβαση ο Πάπας υποστηρίζει ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει το Κίεβο και τη Μόσχα να σταματήσουν τον πόλεμο. 

Είναι όμως αυτό που θέλει πραγματικά;

Χαρτογραφώντας τις κινήσεις του ποντίφικα, ευκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό που επιθυμεί στην πραγματικότητα είναι να αποκτήσει ενεργό ρόλο μέσα στα πράγματα.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, η είσοδος του στις διαπραγματεύσεις της εμπόλεμης ζώνης θα σημάνει την αύξηση της πολιτικής του επιρροής και την αναβάθμιση του.

«Χτίζει σταδιακά ώτε να κατορθώσει να μιλάει πλέον με άλλο κύρος με τον Ορθόδοξο κόσμο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο Πάπας Φραγκίσκος πάντως σημείωσε ότι η Αγία Έδρα παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση και αξιολογεί κάθε υπόθεση, «κάθε ματιά που μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική κατάπαυση του πυρός και πραγματικές διαπραγματεύσεις». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αγία Έδρα επιδιώκει να αναπτύξει ένα «δίκτυο σχέσεων» που βοηθά να έρθουν τα μέρη πιο κοντά και να βρουν λύσεις και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τους αιχμαλώτους πολέμου.

Όπως έχει επαναληφθεί εδώ και αρκετούς μήνες, «η Αγία Έδρα είναι πρόθυμη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μεσολαβήσει και να τεθεί τέλος στη σύγκρουση», δήλωσε ο επικεφαλής του Βατικανού.

Εξέφρασε τη σιγουριά του για την πιθανότητα ειρήνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας: «Δεν θα τα παρατήσουμε, η ειρήνη είναι δυνατή».

Ωστόσο, κατά πρώτο λόγο, σύμφωνα με τον Φραγκίσκο, ο καθένας πρέπει «να δεσμευτεί να αποστρατικοποιήσει την καρδιά του και στη συνέχεια να εκτονώσει και να αφοπλίσει τη βία».

«Πρέπει όλοι να είμαστε ειρηνιστές, να θέλουμε την ειρήνη, όχι απλώς μια εκεχειρία που ίσως χρησιμεύει μόνο για τον επανεξοπλισμό, αλλά μια αληθινή ειρήνη, που είναι καρπός διαλόγου. Η ειρήνη δεν επιτυγχάνεται με όπλα, γιατί δεν νικούν το μίσος και τη δίψα για κυριαρχία, που θα αναδυθεί ξανά, ίσως με άλλους τρόπους», πρόσθεσε ο Πάπας.

Ο επικεφαλής του Βατικανού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον λαό της Ουκρανίας και τόνισε ότι η Αγία Έδρα «συνεχίζει να προσφέρει ανθρωπιστική ανακούφιση στους πάσχοντες Ουκρανούς και υποστήριξη στους αιχμαλώτους πολέμου».

Ο Πάπας σχολίασε επίσης την απειλή ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου και την πυρηνική απειλή. Κατά την άποψή του, «πίσω από όλες αυτές τις τραγωδίες κρύβονται διαμάχες για την εξουσία και το εμπόριο όπλων». Ο ποντίφικας διαπίστωσε επίσης με λύπη ότι οι παγκόσμιοι πόλεμοι δεν έκαναν τους ανθρώπους σοφότερους.

«Τρεις παγκόσμιοι πόλεμοι σε έναν αιώνα! Και δεν θα μάθουμε!». δήλωσε.



e-genius.gr ...intelligent web software