x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ίχνη εκρηκτικών βρέθηκαν στους αγωγούς Nord Stream, λέει η Σουηδία

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι Σουηδοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν ότι οι αγωγοί φυσικού αερίου υπέστησαν δολιοφθορά καθώς η έρευνα συνεχίζεται στην προσπάθεια εντοπισμού υπόπτων.

Οι ερευνητές εντόπισαν ίχνη εκρηκτικών στο σημείο των κατεστραμμένων αγωγών Nord Stream, επιβεβαιώνοντας ότι είχε σημειωθεί σκληρή δολιοφθορά, δήλωσε ο Σουηδός εισαγγελέας την Παρασκευή.

Οι σουηδικές και οι δανικές αρχές ερευνούν τέσσερις τρύπες στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 που συνδέουν τη Ρωσία και τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας και έχουν γίνει σημείο ανάφλεξης στην κρίση της Ουκρανίας.

Η Δανία τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι μια προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι οι διαρροές προκλήθηκαν από ισχυρές εκρήξεις.

«Η ανάλυση που έχει γίνει τώρα δείχνει ίχνη εκρηκτικών σε πολλά από τα αντικείμενα που ανασύρθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σουηδική Εισαγγελική Αρχή.

«Η έρευνα είναι εξαιρετικά περίπλοκη και περιεκτική. Η συνεχιζόμενη έρευνα θα προσδιορίσει εάν μπορούν να εντοπιστούν τυχόν ύποπτοι», πρόσθεσε.

Το γραφείο του εισαγγελέα αρνήθηκε να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια.

Σεισμολόγοι στη Δανία και τη Σουηδία έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι είχαν καταγράψει δονήσεις σε άμεση γειτνίαση με τις διαρροές και ότι τα σήματα δεν έμοιαζαν με αυτά από σεισμούς.

Οι εκρήξεις στους αγωγούς την 26η Σεπτεμβρίου, προκάλεσαν πανικό, εκτοξεύοντας αέριο στον ωκεανό που νήλθε στην επιφάνεια την εβδομάδα που ακολούθησε, πυροδότησε προειδοποιήσεις για δημόσιους κινδύνους και φόβους για περιβαλλοντική ζημιά.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι το βρετανικό ναυτικό ανατίναξε τους αγωγούς, έναν ισχυρισμό που το Λονδίνο είπε ότι ήταν ψευδής και είχε σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από τις ρωσικές στρατιωτικές αποτυχίες στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, ορισμένα δυτικά έθνη πιστεύουν ότι η Ρωσία να βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις, έναν ισχυρισμό που η Μόσχα αρνείται.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software