x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ρωσία: «Βρετανοί και ΗΠΑ ανατίναξαν τους αγωγούς»

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Από τα πρώτα λεπτά μετά την εμφάνιση των αναφορών για τις εκρήξεις κατά μήκος των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2, ξεκίνησε μια ενεργή εκστρατεία δυσφήμισης για την απόδοση των ευθυνών στη Ρωσία

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream ήταν επωφελείς για τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχε στη σχεδίαση τους, αποκάλυψε ο Ρώσος γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolay Patrushev μιλώντας την Πέμπτη (3/11/2022) σε συνεδρίαση των ομολόγων του της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών .

Υπενθύμισε ότι κυριολεκτικά από τα πρώτα λεπτά μετά την εμφάνιση των αναφορών για τις εκρήξεις κατά μήκος των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2, ξεκίνησε μια ενεργή εκστρατεία δυσφήμισης για την απόδοση των ευθυνών στη Ρωσία.

Ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και το…μήνυμα

«Ωστόσο, είναι προφανές ότι ο κύριος ωφελούμενος από αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις είναι οι ΗΠΑ και το βρετανικό ναυτικό συμμετείχε στον σχεδιασμό και την υλοποίησή τους, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας», επεσήμανε ο Patrushev.

Ο ανώτατος αξιωματούχος τόνισε ότι αυτό που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι το γραπτό μήνυμα της πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Lizz Truss, που ενημερώνει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken αμέσως μετά τον βομβαρδισμό στους αγωγούς φυσικού αερίου ότι «έγιναν όλα».

Σε γενικές γραμμές, όπως σημείωσε ο αρχηγός ασφαλείας, οι ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, δημιούργησαν ένα ευνοϊκό πεδίο πληροφόρησης για τον εαυτό τους, ενεργώντας ως διοργανωτές εκστρατειών δυσφήμισης και μεταθέτοντας την ευθύνη για ό,τι συνέβαινε σε άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας.

 Καμία αμφιβολία για τη βρετανική ενοχή

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στη βάση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη στις 29 Οκτωβρίου και στην πράξη δολιοφθοράς κατά του αγωγού Nord Stream. Δεν θα μείνουν χωρίς αντίδραση», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.

«Το έχουμε δηλώσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το είπαμε δημόσια. Και φυσικά, όπως έχω ήδη πει, θα κληθεί ο Βρετανός πρέσβης και θα του δοθεί το σχετικό υλικό. Σας υπόσχομαι ότι το αποδεικτικό υλικό που θα της δοθεί, θα διατεθεί και στο ευρύ κοινό» υποστήριξε η Zakharova, επισημαίνοντας ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στις διατυπώσεις.

Όπως είπε η Zakharova, αμέσως μετά την ενημέρωση της Βρετανίδας πρέσβειρας, τα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και των social media.

Τρομοκρατική επίθεση
H Zakharova αναφέρθηκε και στην αντίδραση του υπουργείου Άμυνας της Μ. Βρετανίας.

«Προσπάθησαν να απαλλαγούν από την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση.Είπαν ότι δεν γνώριζαν καν κάτι τέτοιο. Ήταν μια πολύ περίεργη αντίδραση. Έχουν επαφές, όπως είχαν πάντα, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Αρχικά, θα μπορούσαν να είχαν προσπαθήσει να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα. Αποδείχθηκε ότι εκ των προτέρων γνώριζαν τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, κάτι που είναι περίεργο. Τελικά, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ήταν στην επίθεση. Είναι επιβεβαιωμένο γεγονός» υπογράμμισε η Zakharova.

Πηγή: bankingnews.gr



e-genius.gr ...intelligent web software