x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Παγκόσμιος φόβος για τον Αρμαγεδώνα: Τι δείχνουν αμερικανικά έγγραφα

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο αμερικανικός στρατός δημοσίευσε τρία στρατηγικά έγγραφα την Πέμπτη, στα οποία σκιαγραφούνται σχέδια για σύγκρουση με την Κίνα και τη Ρωσία και δηλώνουν ότι τα πυρηνικά όπλα αποτελούν το «θεμέλιο» της στρατιωτικής στρατηγικής των ΗΠΑ.

Η δημοσίευση της Εθνικής Στρατηγικής Άμυνας, της Αναθεώρησης της Πυρηνικής Θέσης και της Αναθεώρησης Πυραυλικής Άμυνας έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν δημοσίευσε τη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας, η οποία δεσμεύτηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «νικήσουν» στη σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα σε αυτό που αποκάλεσε μια «αποφασιστική δεκαετία».

Τα έγγραφα ενισχύονται με τους θεμελιώδεις ισχυρισμούς της Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής της κυβέρνησης Τραμπ για το 2018, η οποία δήλωνε ότι «ο διακρατικός στρατηγικός ανταγωνισμός, όχι η τρομοκρατία, είναι τώρα το πρωταρχικό μέλημα για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».

Παρουσιάζοντας την Εθνική Στρατηγική Άμυνας, ο υπουργός Άμυνας Λόυντ Όστιν χαρακτήρισε την Κίνα «πρόκληση βηματισμού» της Αμερικής, ενώ η Ρωσία ήταν «άμεση και έντονη απειλή».

Ο Όστιν είπε ότι η Κίνα παραμένει ο μοναδικός αντίπαλος «τόσο με την πρόθεση να αναδιαμορφώσει τη διεθνή τάξη όσο και με την ολοένα και μεγαλύτερη δύναμη να το κάνει».

Η Εθνική Στρατηγική Άμυνας αποκαλεί την Κίνα την «πιο ολοκληρωμένη και σοβαρή πρόκληση για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» και η Ανασκόπηση της Πυρηνικής Θέσης υποστηρίζει ότι «μέχρι τη δεκαετία του 2030, οι Ηνωμένες Πολιτείες, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, θα αντιμετωπίσουν δύο μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις. στρατηγικούς ανταγωνιστές και πιθανούς αντιπάλους».

Σχολιάζοντας τη σημασία των εγγράφων, το Ατλαντικό Συμβούλιο κατέστησε σαφές ότι οι αναφορές των εγγράφων σε «σύγκρουση» θα πρέπει να εκληφθούν ως αναφορές σε «κινητική σύγκρουση»—δηλαδή, πόλεμος πυροβολισμών.

Σε συνδυασμό με την έμφαση στην «Καμπάνια», στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι ο κόσμος αμφισβητείται ενεργά τώρα και ότι το Υπουργείο Άμυνας (DOD) και όλη η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν προετοιμάζονται απλώς για πιθανή κινητική σύγκρουση, αλλά έχουν ήδη εμπλακεί σε  ενεργή αμφισβήτησ ηπου  επικεντρώθηκε στην Κίνα και δευτερευόντως στη Ρωσία.

Η εστίαση του NDS στην «Εκστρατεία» σηματοδοτεί ότι το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλα τμήματα των ΗΠΑ διεξάγουν ήδη επιχειρήσεις για να θέσουν σε μειονεκτική θέση την Κίνα - ισοδυναμεί με έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο. Η εποχή πο αμερικανικό Πνετάγωνο ισχυριζόταν ότι οι δραστηριότητές του –η ελευθερία των επιχειρήσεων πλοήγησης, οι αναγνωριστικές πτήσεις, οι πολυμερείς ασκήσεις– είναι απλώς «πράγματα που κάναμε πάντα» έχει τελειώσει.

Τον Μάρτιο του 2020, καθώς έκανε προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να αποκηρύξει την «πρώτη χρήση» πυρηνικών όπλων, γράφοντας: «Πιστεύω ότι ο μοναδικός σκοπός του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι η αποτροπή και, εάν χρειαστεί, τα αντίποινα εναντίον μια πυρηνικής επίθεσης. Ως πρόεδρος, θα εργαστώ για να εφαρμόσω αυτήν την πεποίθηση, σε συνεννόηση με τον στρατό των ΗΠΑ και τους συμμάχους των ΗΠΑ».

Το έγγραφο πυρηνικής στρατηγικής του Μπάιντεν όχι μόνο απορρίπτει αυτή την άποψη, αλλά διατυπώνει θετικά μια σαρωτική άποψη για τα πυρηνικά όπλα ως το «θεμέλιο» της στρατιωτικής στρατηγικής των ΗΠΑ.

Το έγγραφο, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ:

αναγνωρίζει ότι τα πυρηνικά όπλα αποτελούν τη βάση όλων των εθνικών μας αμυντικών προτεραιοτήτων και ότι κανένα στοιχείο της στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα μοναδικά αποτρεπτικά αποτελέσματα που παρέχουν τα πυρηνικά όπλα. Αν και ο θεμελιώδης ρόλος των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ είναι να αποτρέψουν την πυρηνική επίθεση, γενικότερα αποτρέπουν όλες τις μορφές στρατηγικής επίθεσης, διαβεβαιώνουν τους Συμμάχους και τους εταίρους και μας επιτρέπουν να επιτύχουμε προεδρικούς στόχους εάν αποτύχει η αποτροπή.

Με άλλα λόγια, οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα για να απαντήσουν σε μια μη πυρηνική επίθεση, θολώνοντας τα όρια μεταξύ «συμβατικής» σύγκρουσης και πυρηνικού πολέμου.

Στην ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας, το σημείο αυτό αναλύεται. Το NPR, δήλωσε αξιωματούχος του τμήματος, «καθιερώνει μια στρατηγική που βασίζεται στα πυρηνικά όπλα για να αποτρέψει κάθε μορφή στρατηγικής επίθεσης. Αυτό περιλαμβάνει πυρηνική χρήση οποιασδήποτε κλίμακας και περιλαμβάνει επιθέσεις υψηλών συνεπειών στρατηγικής φύσης που χρησιμοποιούν μη πυρηνικά μέσα».

Η δημοσίευση του εγγράφου καταδικάστηκε γρήγορα από ειδικούς στον έλεγχο των όπλων. «Η αταξινόμητη αναθεώρηση της πυρηνικής στάσης (NPR) της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι, κατά βάθος, ένα τρομακτικό έγγραφο», έγραψε η Ένωση Θορυβημένων Επιστημόνων (UCS).


«Όχι μόνο κρατά τον κόσμο σε μια πορεία αυξανόμενου πυρηνικού κινδύνου, με πολλούς τρόπους αυξάνει αυτόν τον κίνδυνο», υποστήριξε το UCS, υποστηρίζοντας ότι «η μόνη βιώσιμη απάντηση των ΗΠΑ είναι η ανοικοδόμηση ολόκληρου του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, η διατήρηση μιας σειράς επικίνδυνες πυρηνικές πολιτικές της εποχής του Ψυχρού Πολέμου και απειλούν την πρώτη χρήση πυρηνικών όπλων σε διάφορα σενάρια».

Η οργάνωση συνέχισε:

Η πραγματικότητα είναι ότι ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο και η έκδοση ενός κωδικού μικρότερου από ένα tweet θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων με πυρηνικά όπλα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, οι οποίοι θα χτυπούσαν τους στόχους τους σε λιγότερο από μισό ώρα με κεφαλές είκοσι φορές πιο καταστροφικές από τη βόμβα που κατέστρεψε τη Χιροσίμα.

Ενώ βρίσκεται σε θεμελιώδη συνέχεια με τη συνταγή εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

 
το έγγραφο αποκηρύσσει τη ρητορική που χρησιμοποιήθηκε από την εθνική αμυντική στρατηγική της κυβέρνησης Ομπάμα το 2010. 
 
Η στρατηγική του. Ομπάμα -που έγινε γνωστή για πρώτη φορά το 2010 με τον κ. Μπάιντεν, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος εκείνη την εποχή- είχε στόχο να μειώσει δραστικά τον ρόλο των πυρηνικών όπλων στην άμυνα των ΗΠΑ και εστίασε μεγάλο μέρος της προσοχής τους στο να κρατήσει το πυρηνικό υλικό μακριά από τα χέρια του τρομοκρατικές ομάδες. Εκείνη την εποχή, η Κίνα και η Ρωσία θεωρούνταν πλήρεις εταίροι στην προσπάθεια περιορισμού του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας και αποτροπής του Ιράν από την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Στην εισαγωγή της, η Εθνική Στρατηγική Άμυνας βεβαιώνει ότι ο στρατός των ΗΠΑ «θα επικεντρωθεί στη διασφάλιση και την προώθηση ζωτικών εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ», τα οποία περιλαμβάνουν την «οικονομική ευημερία» της Αμερικής.

Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη από τη Στρατηγική Εθνικής Άμυνας του Τραμπ για το 2018, η οποία αναφερόταν σε μεγάλο βαθμό στη χρήση στρατιωτικής δύναμης για τη διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων αρνητικά - υποστηρίζοντας ότι ήταν η Κίνα που το έκανε. Αν και αυτή ήταν η σαφής επίπτωση του εγγράφου του 2018, ο ορισμός των «εθνικών συμφερόντων» που προτάθηκε από το έγγραφο του Πενταγώνου του 2022 για να συμπεριλάβει την «οικονομική ευημερία» αποτελεί ένα ακόμη πιο ανοιχτό βήμα προς την υποστήριξη του δόγματος ότι ο πόλεμος είναι ένα αποδεκτό μέσο για την εξασφάλιση οικονομικών στόχων. 

Αυτά τα έγγραφα, τα οποία δεν συζητήθηκαν σοβαρά στα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, καθιστούν σαφές το θεμελιώδες ψέμα ότι η μαζική στρατιωτική συγκέντρωση των ΗΠΑ φέτος είναι μια απάντηση στη «ρωσική επιθετικότητα». Στην πραγματικότητα, κατά τη σκέψη του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου, οι τεράστιες αυξήσεις στις στρατιωτικές δαπάνες και τα σχέδια για πόλεμο με την Κίνα δημιουργούνται από «δραματικές αλλαγές στη γεωπολιτική, την τεχνολογία, την οικονομία και το περιβάλλον μας».

Αυτά τα έγγραφα καθιστούν σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την οικονομική άνοδο της Κίνας ως υπαρξιακή απειλή, στην οποία πρέπει να απαντηθεί με την απειλή της στρατιωτικής δύναμης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την υποταγή της Ρωσίας ως κρίσιμο σκαλοπάτι προς τη σύγκρουση με την Κίνα.


e-genius.gr ...intelligent web software