x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέο σενάριο τρόμου από το Reuters: Η Ευρώπη προετοιμάζεται για black out στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Πριν λίγο καιρό θα ήταν αδιανόητο, ωστόσο η πιθανότητα black out στα κινητά τηλέφωνα σε όλη την Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα, καθώς οι διακοπές ρεύματος ή ο περιορισμός της κατανάλωσης ενέργειας μπορούν να εξουδετερώσουν μεγάλα τμήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρες περιοχές, σύμφωνα με το Reuters.

Η απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου μέσω της βασικής οδού εφοδιασμού της Ευρώπης στον απόηχο της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχει αυξήσει τις πιθανότητες για ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας. Στη Γαλλία, η κατάσταση επιδεινώνεται από το κλείσιμο πολλών πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής για συντήρηση.

Αξιωματούχοι του κλάδου των τηλεπικοινωνιών λένε ότι φοβούνται ότι ένας βαρύς χειμώνας θα βάλει σε δοκιμασία την υποδομή των τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, αναγκάζοντας εταιρείες και κυβερνήσεις να προσπαθήσουν να μετριάσουν τον αντίκτυπο.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν αρκετά εφεδρικά συστήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να χειριστούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, δήλωσαν τέσσερα στελέχη των τηλεπικοινωνιών, αυξάνοντας την προοπτική διακοπών της κινητής τηλεφωνίας.

 

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες θα μπορούν να συνεχιστούν ακόμη και με εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης.

Η Ευρώπη έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργους τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά ώστε να λειτουργούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Γαλλία

Στη Γαλλία, ένα σχέδιο που προτάθηκε από τον διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας Enedis, περιλαμβάνει πιθανές διακοπές ρεύματος έως και δύο ωρών στο χειρότερο σενάριο, ανέφεραν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

 

Τα γενικά μπλακ-άουτ θα επηρεάσουν μόνο τμήματα της χώρας εκ περιτροπής. Οι βασικές υποδομές όπως τα νοσοκομεία, η αστυνομία και η κυβέρνηση δεν θα επηρεαστούν, ανέφεραν οι πηγές.

Η γαλλική κυβέρνηση, οι φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών και η Enedis, μια μονάδα της κρατικά ελεγχόμενης εταιρείας κοινής ωφελείας EDF, είχαν συνομιλίες για το θέμα το καλοκαίρι, ανέφεραν οι πηγές.

Η Γαλλική Ομοσπονδία Τηλεπικοινωνιών (FFT), μια ομάδα λόμπι που εκπροσωπεί την Orange , την Bouygues Telecom και την SFR της Altice, έβαλε στο στόχαστρο την Enedis επειδή δεν μπόρεσε να εξαιρέσει τις κεραίες από τις διακοπές ρεύματος.

Η Enedis ανέφερε σε δήλωση στο Reuters ότι όλοι οι τακτικοί πελάτες αντιμετωπίζονται ισότιμα ​​σε περίπτωση έκτακτων διακοπών.

 

Είπε ακόμη, ότι μπόρεσε να απομονώσει τμήματα του δικτύου για την παροχή πελατών προτεραιότητας, όπως νοσοκομεία, βασικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις και στρατός και ότι εναπόκειται στις τοπικές αρχές να προσθέσουν υποδομές τηλεπικοινωνιακών φορέων στη λίστα πελατών προτεραιότητας.

«Ίσως θα βελτιώσουμε τις γνώσεις μας για το θέμα μέχρι αυτόν τον χειμώνα, αλλά δεν είναι εύκολο να απομονώσουμε μια κεραία κινητής τηλεφωνίας (από το υπόλοιπο δίκτυο)», δήλωσε ένας αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.

Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις συνομιλίες με την Enedis, τους ομίλους τηλεπικοινωνιών και την κυβέρνηση.

Σουηδία, Γερμανία & Ιταλία

 

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στη Σουηδία και τη Γερμανία έχουν επίσης εκφράσει ανησυχίες για πιθανές ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας με τις κυβερνήσεις τους, ανέφεραν αρκετές πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η σουηδική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών PTS συνεργάζεται με τηλεπικοινωνιακούς και άλλους κυβερνητικούς φορείς για την εξεύρεση λύσεων. Σε αυτές περιλαμβάνεται μια συζήτηση σχετικά με τη διανομή ενέργειας με δελτίο.

Η PTS χρηματοδοτεί την αγορά μεταφερόμενων πρατηρίων καυσίμων και κινητών σταθμών βάσης που συνδέονται με κινητά τηλέφωνα για να αντιμετωπιστούν μεγαλύτερες διακοπές ρεύματος, δήλωσε εκπρόσωπος της PTS.

Το ιταλικό λόμπι των τηλεπικοινωνιών είπε στο Reuters ότι θέλει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας να αποκλειστεί από οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος ή εξοικονόμησης ενέργειας και θα το συζητήσει με τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας.

 

Οι διακοπές ρεύματος αυξάνουν την πιθανότητα βλάβης των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων εάν υποστούν απότομες διακοπές, δήλωσε ο επικεφαλής του λόμπι των τηλεπικοινωνιών Μάσιμο Σάρμι σε συνέντευξή του.

Οι ευρωπαίοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι πρέπει να εκσυγχρονίσουν τα δίκτυά τους για να μειώσουν την επιπλέον κατανάλωση ενέργειας και να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους χρησιμοποιώντας πιο αποδοτικά σχέδια, δήλωσαν τα τέσσερα στελέχη των τηλεπικοινωνιών..

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software