«ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ»!
Γράφει ο Μιλτιάδης Γ. Βιτάλης
Ο Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος τής Ελληνικής Λύσης, διανύει περίοδο «ωριμότητας» πολιτικής. Δείχνει έτοιμος, περισσότερο από ποτέ να κυριαρχήσει στον πολιτικό στίβο. Έχει πρόγραμμα πλήρες – αναλυτικό, ικανά στελέχη, αφοσιωμένα, πολιτική πυγμή.
Αίσθηση, προκάλεσε η συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στο ραδιόφωνο του Real FM 97,8, στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Σήμερα καταθέτω ένα μέρος της συνέντευξης αυτής (συνοπτικά): «Πιστώνω στον Πρωθυπουργό, την ικανότητα να… ΔΙΑΛΥΕΙ τους αντιπάλους του. Είναι ικανός, γενικά να διαλύει… την χώρα, τους αντιπάλους του… τα κόμματά τους. ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ, βλέπει!
Όταν διαθέτεις, κρατικό χρήμα, έχεις τρομακτική ισχύ. Μπορείς να χτυπήσεις, εκεί που πονάει ο πολιτικός σου αντίπαλος, και το πέτυχε αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην Βόρεια Ελλάδα, είμαστε δεύτερο ή ακόμα και πρώτο κόμμα!!! Προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κράτησα αποστάσεις μετά τα σκάνδαλα (βλ. Τσοχατζόπουλος). Βουλευτής για πρώτη φορά, έγινα, με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑ.Ο.Σ.), μετά από πρόταση τού Άδωνι Γεωργιάδη (άξιος «μαθητής της πολιτικής» του Νέστορα, του «σοφού» Γιώργου Καρατζαφέρη).
Είμαι, συνεχίζει, απέναντι στην Παγκοσμιοποίηση. Δεν είμαι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, δεν έχω ταμπέλες. Είμαι ο μοναδικός αρχηγός κόμματος (είτε εντός, είτε εκτός κοινοβουλίου) που δεν έβρισα ποτέ τον Τραμπ. Όπως, δεν έβρισα ποτέ τον Πούτιν. Δεν το έκανα τυχαία. Τα «ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ» και είμαστε το μοναδικό κόμμα, που έχουμε πετύχει κάτι τέτοιο!
Αποφεύγουμε το «LIFE STYLE» (μπουζούκια, πασαρέλες, τα «γκαλά»…) ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ, «ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΩ ΠΡΩΤΗ»!!! Αλλά πάμε καλά, έχουμε τις διασυνδέσεις μας (έχω να πάω στα μπουζούκια από το 2016)!!!! Έχουμε στο διαδίκτυο, σαν κόμμα, 300 σελίδες προγράμματος, για κάθε τομέα της πολιτικής, αναλυτικά, με λεπτομέρειες, όχι αφηρημένα. Μιλάμε, με αριθμούς, με νούμερα… Είμαι Τραμπικός, με τον Προσωπικό Αριθμό ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ! Μας στερεί, η Νέα Δημοκρατία, το δικαίωμα να λέμε ναι ή όχι (το δικαίωμα στην ελευθερία, με τρόπο φασιστικό, με λογική… φασίζουσα)!
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ, γιατί με υποχρεώνεις (Μητσοτάκη;); Έχω ταυτότητα, έχω διαβατήριο, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ… Ποιος εγγυάται την «ασφάλεια τού Προσωπικού Αριθμού; Ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες; Εάν για να κυβερνήσω, θα πρέπει να στερήσω στον πολίτη το δικαίωμα στην Δημοκρατία ή το δικαίωμα να λέει ΟΧΙ, τότε ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ΕΤΣΙ, ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΩ. ΤΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ, ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.
Όλη η «φιλοσοφία» της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα, είναι λάθος. Αυτοί, που μας ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ!!! Πού είναι το ήθος της πολιτικής και στην περίπτωση των ΕΛΤΑ; Τα ίδρυσε ο Καποδίστριας το 1828 και η απαξίωσή τους, ξεκίνησε το 2013. Κλείνουν, οι κυβερνώντες, έναν ιστορικό φορέα, που είναι απαραίτητος, για την ύπαρξη τής περιφέρειας! Δεν πρόκειται, να συνεργαστούμε πολιτικά με κανέναν, γιατί δεν τους εμπιστευόμαστε.
Μας έλεγαν ψεκασμένους, που λέγαμε για τα κοιτάσματα και τις εξορύξεις και μέσα σε μία νύχτα… έκαναν κωλοτούμπες στην… Κίμπερλι. ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΝΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ, ΘΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΚΕΛΕΜΠΙΕΣ! Τι κερδίζουν οι Έλληνες, από την ενεργειακή συμφωνία θα μας πει κάποιος τελικά; Δεν είμαστε αποικία των ΗΠΑ. Θέλει μία στιβαρή ηγεσία για να μπορεί, να διαπραγματευτεί με τον Τραμπ!!!
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! Ο Τραμπ παίζει παντού, είναι και με την Τουρκία και με την Ελλάδα, είναι μεγαλο-επιχειρηματίας… «καλά κάνει»…». Αυτά, είναι μερικά, που ανέφερε με παρρησία ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
Στις 11 Νοεμβρίου στον Τάκη Χατζή, στην εκπομπή «Talk» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος, σημαντικά πράγματα: «ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας… ακολουθεί τις εξελίξεις… «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ». Δεν υπάρχει δεξιός, αριστερός, κεντρώος!!! Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, ένας Οργανισμός θνησιγενής. Με την Τουρκία ΔΕΝ μπορούμε να συνυπάρχουμε, δεν μπορούμε να έχουμε σχέσεις. Τους ταΐζουμε για να μας… πολεμήσουν! Κάνουν οι Ευρωπαίοι, πόλεμο με την Ρωσία… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ, ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. Έτσι όπως είναι η Ευρώπη ΔΕΝ την θέλω. Είμαι εναντίον του ευρώ… «ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΕ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ (Α.Ο.Ζ.) είναι δικά μας. Αξιοπρέπεια Εθνική. Καθαρές κουβέντες.
Δεν έχουμε Δημοκρατία στο… Κοινοβούλιο. Θέλω η Ελλάδα να γίνει… Νορβηγία. Η Ελληνική Λύση, πρέπει να κυβερνήσει. «ΑΨΗΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ… και ψηφίστε Ελληνική Λύση»…»!!!
Και ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Τάκης Χατζής, εμπειρότατοι και οι δύο, κέρδισαν τις εντυπώσεις. Ήταν, όπως έπρεπε και κυρίως αντικειμενικοί και ευπρεπείς, απέναντι στον Κυριάκο Βελόπουλο. Όποιος τελειώνει το Ι.Ε.Κ. Γιώργος Καρατζαφέρης και είναι «διαβαστερός», μελετηρός, προοδεύει στην πολιτική (Βελόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Θάνος Πλεύρης κ.α.).
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είναι μαχητής, αγωνιστής, σταθερός στις θέσεις του, χωρίς να κάνει κωλοτούμπες. Τον ενοχλούν οι φασίζουσες αντιλήψεις για τον… προσωπικό αριθμό, οι μειονεξίες, επειδή είμαστε Ορθόδοξοι, η υπόδουλη στάση με τους σκυμμένους ώμους και το κεφάλι κάτω, πολιτικών ταγών.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος «επιβιώνει» πολιτικά και… «θεριεύει» γιατί είναι κοντά στον λαό, στα λαϊκά στρώματα, στις λαϊκές συνοικίες. Ακούει με προσοχή τον ανθρώπινο πόνο, τα προβλήματα, τις ανησυχίες των πολιτών που πένονται, που ζουν στα όρια τής φτώχειας, που δίνουν «μάχες» επιβίωσης!
Στηλιτεύει δημόσια όσους διαπραγματεύονται τα αδιαπραγμάτευτα (Σκοπιανό – Συνθήκη Πρεσπών, το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ).
Κινείται προσεκτικά, διακριτικά, αποφεύγει τις παγίδες, όπως τα μπουζούκια, τις φανφάρες, τις προκλήσεις, τα φούμαρα και τις μεταξωτές κορδέλες. Έχει την βούληση και τον τρόπο να κάνει την έκπληξη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Να κάνει την… ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!
