x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στην Κύπρο, είναι ένα δεύτερο ΟΧΙ, σε σχέδια λύσεως του Κυπριακού τύπου Σχεδίου Ανάν

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές εκλογές της Κύπρου και η ήττα του υποψηφίου του ΑΚΕΛ Αντρέα Μαυρογιάννη, που υποστηρίχθηκε άτυπα και από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι ένα δεύτερο ΟΧΙ του Κυπριακού λαού σε σχέδια «λύσεως»  του Κυπριακού τύπου Σχεδίου Ανάν του 2004.

Οι ηγεσίες των δυο κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, με συντρέχοντα τον ξένο παράγοντα, ακολούθησαν μέχρι τις εκλογές μια κοινή στην ουσία ολέθρια πολιτική υποχωρήσεων, που έφεραν το Κυπριακό στο χείλος της καταστροφής, με τη μορφή  μιας δήθεν «λύσεως», που θα βασιζόταν σε δυο ισότιμα μέρη, με κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποδούλωση της Ελληνικής πλειοψηφίας στην Τουρκική μειοψηφία και υπαγωγή ολόκληρης της Κύπρου στον Τουρκικό γεωπολιτικό έλεγχο.

Η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), οδήγησε σε ήττα τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ, ο οποίος απεκλείσθη από τον β’ γύρο, και σε διάρρηξη της κυρίαρχης συνεργασίας ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Η ήττα της πολιτικής τους και η νίκη του Νίκου Χριστοδουλίδη ανοίγει νέες προοπτικές για μια αλλαγή πολιτικής και στρατηγικής στο Κυπριακό και για αναβίωση, μεταξύ άλλων, του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου.

Η Πατριωτική Ένωση χαιρετίζει την εκλογή Χριστοδουλίδη ως μια νέα πατριωτική απάντηση του Κυπριακού λαού σ’ αυτούς που απεργάζονται την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβολή απαράδεκτης λύσεως τύπου Σχεδίου Ανάν στο Κυπριακό.

Καλεί την Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τον νέο Κύπριο Πρόεδρο για τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής και στρατηγικής στο Κυπριακό και για την αναβίωση του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου.

-Ο-
Πρόεδρος

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software