x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η δημόσια δωρεάν υγεία είναι κατάκτηση του Ελληνικού Λαού: Δεν πρέπει να υπονομευθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το νέο νομοσχέδιο, που υπέβαλε στη Βουλή το Υπουργείο Υγείας, ανοίγει Κερκόπορτες για την υπονόμευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ακρογωνιαίος λίθος του ΕΣΥ είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχολήσεως και η δωρεάν πρόσβαση σ’ αυτό όλων των Ελλήνων.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πατριωτική Ένωση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

«Η δημιουργία γκρίζων ζωνών και ασαφών ορίων μεταξύ ΕΣΥ και ιδιωτικού τομέα, ανοίγει το δρόμο προς έναν άνισο ανταγωνισμό και προς τη σταδιακή υπονόμευση και αποδόμηση του ΕΣΥ.

Δεν είναι τυχαίο ότι το σχετικό νομοσχέδιο συνάντησε τη συνασπισμένη αντίδραση όλων των Ιατρικών Ενώσεων, που εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις εναντίον του.

Οι Κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι, με τις προτεινόμενες αλλαγές, θα επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα της ελλείψεως ιατρών, είναι αβάσιμοι, γιατί χρησιμοποιούν το επιχείρημα αυτό για να ευνοήσουν τον ιδιωτικό τομέα σε βάρος του ΕΣΥ. Ο πραγματικός λόγος της ελλείψεως ιατρών είναι η υποβάθμιση των συνθήκων εργασίας και οι πολύ χαμηλοί μισθοί, που οδηγούν πολλούς ιατρούς σε έξοδο από το ΕΣΥ προς τον ιδιωτικό τομέα και το εξωτερικό.

Αντί το Υπουργείο να προτείνει μέτρα για τη βελτίωση των συνθήκων εργασίας και για μια σημαντική αύξηση των αποδοχών των ιατρών,  καταφεύγει στη νεοφιλελεύθερη συνταγή της ιδιωτικοποιήσεως των ιατρικών υπηρεσιών και της υπονομεύσεως του ΕΣΥ.

Ένα δείγμα των αλυσιτελών πολιτικών του Υπουργείου Υγείας από το πρόσφατο παρελθόν είναι και η αυταρχική και άκριτη απομάκρυνση από το ΕΣΥ 6.500 ιατρών και νοσηλευτών, όταν υπήρχε τόση έλλειψη ιατρών και νοσηλευτών, με το αιτιολογικό ότι δεν δέχθηκαν να εμβολιασθούν κατά του covid – 19.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε το αίτημά τους να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους. Ο κόλαφος αυτός της Ελληνικής Δικαιοσύνης θα πρέπει να κάνει πιο προσεκτικό τον υπουργό Υγείας, ώστε να μη συνεχίσει τα ίδια λάθη και τις ίδιες ιδεοληπτικές πολιτικές.

Η Πατριωτική Ένωση υποστηρίζει, ως θέμα αρχής, τη δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας και τη διαφύλαξη και ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Καλεί την Κυβέρνηση είτε να αποσύρει το νομοσχέδιο, που κατέθεσε στη Βουλή είτε να το τροποποιήσει ριζικά, σε ότι αφορά στη σχέση ΕΣΥ και ιδιωτικού τομέα. Το ΕΣΥ έχει ανάγκη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχολήσεως.

Η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι αδιανόητη, χωρίς την αύξηση των αποδοχών του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού. Η Πατριωτική Ένωση καλεί την Κυβέρνηση να εξαντλήσει προς αυτή την κατεύθυνση κάθε δυνατότητα,  ώστε να δώσει στήριξη και προοπτική στο ΕΣΥ και να ανακόψει τη φυγή από αυτό πολύτιμου και απαραίτητου ιατρικού προσωπικού», καταλήγει η ανακοίνωση.

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software