x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κέντρο «Μακεδονικής» Γλώσσας των Σκοπίων στην Ελλάδα: Μια ακόμα συνέπεια της Συμφωνίας των Πρεσπών

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το Πρωτοδικείο της Φλώρινας, με βάση την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, ανεγνώρισε ως νόμιμο σωματείο, επί της Ελληνικής Επικράτειας, το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας», με έδρα τη Φλώρινα.

Το σωματείο δηλώνει ως σκοπό:

α. τη διατήρηση και καλλιέργεια της Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα,

β. την υποστήριξη της εισαγωγής της Μακεδονικής γλώσσας, ως προαιρετικού μαθήματος, σε δημόσια σχολεία και Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, ιδίως στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου της Φλώρινας, τα ΜΜΕ των Σκοπίων πανηγυρίζουν ότι αναγνωρίσθηκε Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα και ο πρωταγωνιστής της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά των Σκοπίων Ζάεφ δηλώνει: «Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσους μιλούν τη Μακεδονική γλώσσα».

Πράγματι, αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών, που υπέγραψε η μοιραία Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την οποίαν αναγνωρίζει και υποστηρίζει η σημερινή Κυβέρνηση, με πρόσχημα ότι η χώρα δεσμεύεται από μια διεθνή συμφωνία, ακόμα και όταν αυτή παραβιάζεται μονομερώς και συστηματικά από τα Σκόπια.

Οι συνέπειες της μειοδοτικής αυτής συμφωνίας φαίνονται μέσα στο χρόνο και κατά πρώτο λόγο στη συνέχιση και στη νέα ώθηση που έλαβε το ιδεολόγημα του Μακεδονισμού. Της πλαστογραφίας δηλαδή της ιστορίας της Μακεδονίας και των απίθανων ισχυρισμών των Σκοπίων ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν δήθεν  Έλληνες και ότι κληρονόμοι τους είναι οι σημερινοί Σκοπιανοί, που μιλούν τη «Μακεδονική» γλώσσα. Και όμως, η επίσημη Ελλάδα ήρθε, με τη  Συμφωνία των Πρεσπών, και ανεγνώρισε ως δήθεν «Μακεδονική» αυτή τη γλώσσα των Σκοπίων, που είναι ένα ανάμεικτο γλωσσικό ιδίωμα, κατά βάση Σλαβικό. Ανεγνώρισε επίσης για τα Σκόπια όνομα και ταυτότητα Μακεδονική.

Οι νέες γενιές των Σκοπίων εξακολουθούν έτσι να δηλητηριάζονται με τη ψευδή συνείδηση των δήθεν Μακεδόνων και της Μακεδονίας «που μοιράσθηκε από άρπαγες γείτονες» και η οποία αναμένει την απελευθέρωση και την επανένωσή της. Η Ελληνική Μακεδονία, που είναι η μόνη πραγματική Μακεδονία, παρουσιάζεται ως αλύτρωτο μέρος της ψευδο – Μακεδονίας των Σκοπίων .

Η νομιμοποίηση που προσέφερε στα Σκόπια η Συμφωνία των Πρεσπών και η συγκατάθεση, με βάση αυτήν, της Ελλάδος στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  θα δώσει νέες δυνατότητες προβολής και προπαγάνδας στο ανιστόρητο ιδεολόγημα των Σκοπίων.

Ο Ελληνικός λαός δεν απεδέχθη ποτέ και δεν θ’ αποδεχθεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, που προσβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό του και συντηρεί και ενισχύει έναν επικίνδυνο ψευδο – αλυτρωτισμό στα βόρεια σύνορά του.

Η Πατριωτική Ένωση καλεί τη σημερινή Κυβέρνηση, αντί να εξαντλεί την υποστήριξή της για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, να αντιληφθεί τις συνέπειες που έχει για τη χώρα η απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών και να μην επισπεύδει για ακόμη χειρότερες συνέπειες, με την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει, με την ευκαιρία αυτή, για μια ακόμη φορά, την επονείδιστη  αυτή Συμφωνία και τους πρωταίτιους και πρωταγωνιστές της, όπως επίσης τους σημερινούς υποστηρικτές και στυλοβάτες της και καλεί τον Ελληνικό λαό να συνεχίσει αταλάντευτος τον αγώνα για την ανατροπή και την ακύρωσή της.

Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Η ιστορική πλαστογραφία του Τίτο δεν μπορεί να υπερισχύσει ούτε της πραγματικής ιστορίας και της αλήθειας ούτε της αντιστάσεως και του αγώνα του Ελληνικού λαού.

-Ο-
Πρόεδρος

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου



e-genius.gr ...intelligent web software