x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νίκη των Ρεπουμπλικάνων!!!

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τις τελευταίες εβδομάδες η συγκεκριμένη στήλη εστίασε σχεδόν άρδην στις Αμερικανικές εκλογές κυρίως και προεχόντως για το Κογκρέσο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ ουχί και τόσο στις εκλογές για κυβερνήτη ορισμένων Πολιτειών. Ως συνήθως, οι ενδιάμεσες εκλογές κερδίζονται από το κόμμα το οποίο δεν έχει εκλέξει τον πρόεδρό του στις τελευταίες εκλογές των ΗΠΑ. Τούτο το είδαμε επί Τράμπ, Ομπάμα και σχεδόν όλες τις άλλες φορές από το 1862 εκτός από το 1934, το 1998 και το 2002. Οπότε κανείς θα λογιζόταν πως η νίκη των Ρεπουμπλικάνων θα ήταν μονόδρομος. Οι ίδιοι οι Ρεπουμπλικάνοι έκαναν λόγο για το κόκκινο κύμα, που έρχεται να σαρώσει στις εκλογές, ως προκαταρκτικό των εκλογών του 2024 για την ανάδειξη νέου Προέδρου των ΗΠΑ.

  «Εάν ψηφίσεις Μπάιντεν θα μου χρωστάς τα χρήματα για τη βενζίνη μου» και «ακόμη και αν κατέβουν εξωγήινοι στην Αμερική, οι πολίτες απαθείς θα συνεχίσουν να κοιτάζουν τις τιμές στα ράφια και στα βενζινάδικα, αυτοί είμαστε». Οι παραπάνω αποτελούν δύο δηλώσεις Αμερικανών πολιτών από τη πλευρά των Δημοκρατικών, που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία καίτοι εμφανώς αβαντάρει τους Δημοκρατικούς, οι συγκύριες την εξανάγκασαν προεκλογικά να αναφέρει πως οι Ρεπουμπλικάνοι είναι το φαβορί αυτών των εκλογών.

  Απολύτως λογικό καθίσταται κανείς να σκέφτεται τις τιμές, όταν ο πληθωρισμός έφτασε στο 8,6 τον Ιούνιο του 2022 ξεπερνώντας έτσι το ιστορικό ποσοστό του Δεκεμβρίου του 1981, όπως επίσης το κόστος των καυσίμων που αυξήθηκε κατά 111% τον Ιούνιο του 2022 φτάνοντας και ξεπερνώντας τα 5 δολάρια από τα 2,42 δολάρια το γαλάνι.

  Πολλές φυλλάδες της ημεδαπής θέλοντας παντί τρόπω να υποβαθμίσουν τον Ντόναλντ Τράμπ υποστήριξαν πως αποτελεί έναν από τους καλύτερους φίλους του Ερντογάν, ώστε να δείξουν πως ο Μπάιντεν θα αποτελούσε την καλύτερη λύση για τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν είναι όμως έτσι! Αυτός ο οποίος θαυμάζει τον Ερντογάν είναι ο Υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννης Κασουλίδης, όστις ανάφερε τα εξής στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων: «η Τουρκία αξιοποίησε το μέγεθος και τη γεωγραφική της θέση και ότι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αναβάθμισε σε μεγάλο βαθμό τη δύναμη και την υπεροχή της σε όλον τον κόσμο», ενώ εν συνεχεία: «με την εντονότητα που ασκεί την εξωτερική της πολιτική, ο ίδιος θα της έβγαζε το καπέλο», όπως αναφέρει η εφημερίδα της Κύπρου, «Σημερινή». Με άλλα λόγια, ο Κασουλίδης βγάζει το καπέλο στον Ερντογάν για τους χειρισμούς του στα εξωτερικά θέματα της Τουρκίας. Πάντως, αγαθή τη τύχη, ο περιβόητος Ρεπουμπλικάνος Τουρκο-αμερικάνος Δρ. Μεχμέτ Οζ δεν κατάφερε να εκλεγεί στη Γερουσία (ηττήθηκε από τον γερουσιαστή Τζον Φέτερμαν που θέλει να κάνει την Αγία Σοφία μουσείο), εν αντιθέσει με τους ομογενείς Νικόλ Μαλλιωτάκη, Κωνσταντίνος Μπιλιράκης, Τζον Σαρμπάνης και Κρις Πάππας. Μέχρι στιγμής όμως δεν γνωρίζουμε εάν εν τέλει θα εκλεγεί μία ακόμη ομογενής, που ακούει στο όνομα Ντίνα Τάιτους.

  Ωσαύτως, σημαντική είναι και η εκλογή του Ρόμπερτ Μενέντεζ Jr, όστις είναι υιός του γνωστού φιλέλληνα Μπόμπ Μενέντεζ (επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας).

  Επανερχόμενοι στα εσωτερικά των ΗΠΑ και απομακρυνόμενοι από τα συμφέροντα των Ελλήνων, τα οποία -όπως είδαμε- παραμένουν αφού και ο τούρκος δεν εκλέγεται, ενώ φιλέλληνες και ομογενείς θα σφραγίσουν τη παρουσία τους στο πολιτικό βίο των ΗΠΑ εξυπηρετώντας συνάμα τα συμφέροντα της Ελλάδος, θα δούμε μία άκρως ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση. Δυνάμει του φιλοπροεδρικού NBC το 47% των πολιτών των ΗΠΑ πιστεύει πως η πολιτική του νυν προέδρου πληγώνει την Αμερική, το 33% τη βοηθάει, ενώ τέλος το 18% έχει την άποψη πως η πολιτική Μπάιντεν δεν διαφέρει.

  Μάλιστα, άκρως ενδιαφέρουσες είναι και οι πολιτικές εξελίξεις στα εσωτερικά των δύο μεγάλων κομμάτων. Συγκεκριμένα, η βαθιά πόλωση φέρνει τους ψηφοφόρους σε τροχιά σκέψεων εν σχέσει με την ακαταλληλότητα των προέδρων τους. Τράμπ και Μπάιντεν δεν είναι σίγουρο πως θα είναι και πάλι υποψήφιοι στις εκλογές του 2024. Από τη πλευρά των Δημοκρατικών και προ των εκλογών υφίσταντο αυτές οι σκέψεις ένεκεν των δημοσκοπήσεων και παρό της ηλικίας του Τζο. Ενώ, από την αρχή της εκδόσεως των πρώτων αποτελεσμάτων η θέση του Τράμπ δυσκολεύτηκε, καθότι σίγουρα δεν βλέπουμε το κόκκινο κύμα, όπως αναμένετο, και ακόμη ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, δείχνει να επιθυμεί την υποψηφιότητά του ως πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, αφού στη Φλόριντα κέρδισε και έτσι επανεκλέχθηκε με ποσοστό περίπου 60% τον Δημοκρατικό, Τσάρλι Κρις, που έλαβε γύρω στο 40%. Μέσα σε αυτό το κλίμα τα ΜΜΕ που χειραγωγούνται από τη καθεστηκυία τάξη αβαντάρουν τον Ρον ΝτεΣάντις, ώστε να διχάσουν το εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, με αποτέλεσμα να του μειώσουν αισθητά τη δυναμική του και με αυτόν το τρόπο οι Δημοκρατικοί να κερδίσουν τις ερχόμενες εκλογές.

  Ειρήσθω εν παρόδω, ο Ρον ΝτεΣάντις είναι υπερσυντηρητικός και έγινε ακόμη γνωστότερος και δημοφιλέστερος στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, όταν οι δήθεν προοδευτικοί τον κατηγόρησαν και στράφηκαν εντόνως εναντίον του επειδή υπέγραψε νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύτηκε η διδασκαλία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου από το νηπιαγωγείο μέχρι και τη τρίτη δημοτικού.

  Μάλιστα, οι Δημοκρατικοί μολονότι έχουν αντιληφθεί πως η ατζέντα της «δημοκρατίας» δεν πούλησε συνεχίζουν ακάθεκτοι να κάνουν μνεία πως οι Ρεπουμπλικάνοι αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία εάν εκλέξουν και δικό τους Προέδρο το 2024, αφού ήδη έχουν κερδίσει στις εκλογές της Βουλής των Αντιπροσώπων και λογικά λίαν συντόμως θα ανακοινωθεί και η πλειοψηφία που θα έχουν στο Κογκρέσο. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Μπάιντεν πιέζει τον Ζελένσκι να συνθηκολογήσει, όχι επειδή ο Μπάιντεν είναι ειρηνιστής, αλλά για εσωτερική κατανάλωση, αφού το εκλογικό σώμα έδειξε τη δυσαρέσκειά του στη σπατάλη πολλών χρημάτων προς επικουρία της Ουκρανίας, αντί αυτά τα χρήματα να δοθούν στον Αμερικανό πολίτη.

  Συνελόντι ειπείν, το μήνυμα που έρχεται από την Αμερική είναι χαρμόσυνο και ευχόμεθα κάθε καλό εις όλους τους Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς!

Διονύσιος Σ. Δραγώνας

Φοιτητής Νομικής NUP,

Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software