x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες ΝΔ της Κρήτης να επεκταθούν και ΝΑ της Κρήτης και να συνοδευθούν με επέκταση των χωρικών υδάτων σε 12 μίλια

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες ΝΔ της Κρήτης να επεκταθούν και ΝΑ της Κρήτης και να συνοδευθούν με επέκταση των χωρικών υδάτων σε 12 μίλια

Η εξαγγελία για την έναρξη ερευνών για υδρογονάνθρακες ΝΔ της Κρήτης και στο Ιόνιο είναι μια καλή είδηση. Έρχεται με καθυστέρηση σαράντα περίπου χρόνων, κατά τους οποίους θα μπορούσε η Ελλάδα να ήταν ήδη παραγωγός χώρα υδρογονανθράκων και να είχε ενισχύσει καταλυτικά την οικονομική και τη γεωπολιτική της θέση.

Έρχεται επίσης ως αναστροφή πολιτικής, μετά την απίστευτη απεμπόληση της εξορύξεως των Ελληνικών υδρογονανθράκων από τη σημερινή Κυβέρνηση, με την ιδεοληψία της πράσινης ενέργειας. Η πραγματικότητα που διαμορφώθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία ήρθε να δείξει πόσο κρίσιμη είναι η σημασία του φυσικού αερίου και πόσο ανεπίτρεπτο και αυτοκαταστροφικό ήταν η απεμπόληση των Ελληνικών υδρογονανθράκων και η απαξίωση επίσης των Ελληνικών λιγνιτών. Το φυσικό αέριο δεν είναι προς άμεση αντικατάσταση, όπως διετείνονταν οι υπέρμαχοι της πράσινης ενέργειας. Θα είναι μαζί μας και θα διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για αρκετές ακόμη, τουλάχιστον, δεκαετίες.

Η Ελλάδα έχει σήμερα ένα στρατηγικό παράθυρο ευκαιρίας, γιατί οι υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου καλούνται να καλύψουν, εκτός από τις εγχώριες ανάγκες, ένα μεγάλο μέρος των αναγκών της Ευρωπαϊκής αγοράς. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η εξόρυξη των Ελληνικών υδρογονανθράκων πρέπει να γίνει με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε η Ελλάδα να μη μείνει εκτός της μεγάλης αυτής ενεργειακής συγκυρίας.

Τα φοβικά σύνδρομα, οι ιδεοληψίες και η αδράνεια πρέπει να εγκαταλειφθούν αποφασιστικά. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πρέπει άμεσα οι έρευνες να επεκταθούν και ΝΑ της Κρήτης. Σημαίνει επίσης άμεση επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή της Κρήτης σε 12 μίλια, ώστε να σταλεί μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί καμιά αμφισβήτηση των δικαιωμάτων της, που αφορούν την ΑΟΖ και τα χωρικά της ύδατα.

Ένα δείγμα της Τουρκικής ιταμότητας είναι μια νέα δήλωση Τούρκου αξιωματούχου, με αφορμή την εξαγγελία των ερευνών ΝΔ της Κρήτης, ότι η Γαύδος είναι Τουρκική.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών για την περιοχή ιδίως ΝΔ και ΝΑ της Κρήτης κάνουν λόγο για τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου, που μπορούν ν’ αλλάξουν καταλυτικά τα δεδομένα για την Ελληνική οικονομία και τη γεωπολιτική και διεθνή θέση της Ελλάδος.

Η Πατριωτική Ένωση χαιρετίζει, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, την εξαγγελία των ερευνών, γιατί πρωταγωνίστησε στην κριτική κατά της Κυβερνήσεως για την πολιτική της απεμπολήσεως των Ελληνικών υδρογονανθράκων.

Καλεί την Κυβέρνηση να επεκτείνει, το γρηγορότερο δυνατόν, τις έρευνες και ΝΑ της Κρήτης και να  επεκτείνει άμεσα  σε 12 μίλια τα χωρικά ύδατα στην περιοχή της Κρήτης, επιφυλασσόμενη να τα επεκτείνει, σταδιακά, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Καλεί επίσης την Κυβέρνηση  να δώσει υψηλή προτεραιότητα  στην  άμυνα της χώρας, ιδιαίτερα στο Πολεμικό Ναυτικό, στην Αμυντική Βιομηχανία και στις Περιφερειακές Στρατηγικές Συμμαχίες της χώρας, για να ενισχύσει την αποτροπή της Τουρκικής απειλής και να κατοχυρώσει την εθνική ασφάλεια και ειρήνη.

-Ο-
Υπεύθυνος 
Εξωτερικής Πολιτικής & Άμυνας

Περικλής Νεάρχου
Πρέσβης ε.τ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software