x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Προέδρου της Πατριωτικής Ενώσεως σε Αγρίνιο, Ιωάννινα και Καστοριά

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου η περιοδεία του Προέδρου της Πατριωτικής Ενώσεως σε Δυτική Ελλάδα Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία. Ο κ. Εμφιετζόγλου επισκέφθηκε διαδοχικά το Αγρίνιο, τα Ιωάννινα και την Καστοριά, ενώ τη Δευτέρα μετέβη στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει στελέχη και υποψηφίους βουλευτές του κόμματος.

Στις ομιλίες του κατά την περιοδεία αυτή ο κ. Εμφιετζόγλου έδωσε έμφαση στην επίλυση του ενεργειακού, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη και με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως. Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου δεσμεύτηκε για τη διάθεση 300.000.000 για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ και την επανενεργοποίηση όλων των υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων για την κάλυψη του 35% των ενεργειακών αναγκών της χώρας. «Με τον τρόπο αυτό», τόνισε, «θα περιοριστεί στο ελάχιστο η κατανάλωση φυσικού αερίου προσωρινά, έως ότου η Ελλάδα εξορύξει το δικό της φυσικό αέριο, το οποίο θα είναι πάμφθηνο».

Για τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως είπε ότι «είναι πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας διά της Ουκρανίας». Για τις τουρκικές προκλήσεις, επεσήμανε, ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει χρήση του δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο) στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να πιέσει για κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας. «Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκούσε έστω και μία από τις βαριές κυρώσεις, που ισχύουν ήδη για τη Ρωσία, εις βάρος της Τουρκίας, η τελευταία θα έκανε πίσω», δήλωσε, υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία δεν απειλεί μόνον ελληνικό, αλλά συγχρόνως και ευρωπαϊκό έδαφος.

Ερωτώμενος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Καστοριάς για τους όρους, υπό τους οποίους θα δεχόταν να συμμετάσχει σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου υπενθύμισε:

«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε, αρκεί να συμφωνήσουμε σε τρεις αρχές:

»1) Δε θα υποχωρήσουμε στους Τούρκους και δε θα παραδώσουμε τίποτε από την εθνική μας κυριαρχία. Αντίθετα, θα επεκτείνουμε στα 12 ν.μ. τα χωρικά μας ύδατα και θα κηρύξουμε την ΑΟΖ μας.»

»2) Θα ενισχύσουμε αμέσως τις ίδιες παραγωγές. Τον πρωτογενή τομέα, τη γεωργία και την κτηνοτροφία και ιδίως την ποιοτική γεωργία και την ποιοτική κτηνοτροφία.»

»3) Θα συμφωνήσουν στο πρόγραμμα που έχουμε για το δημογραφικό, που σημαίνει τη δημιουργία ενός ταμείου δημογραφικού προβλήματος, στο οποίο κάθε ένας που χρησιμοποιεί ένα λίτρο βενζίνης, πετρελαίου ή φυσικού αερίου θα πληρώνει 5 λεπτά για το δημογραφικό πρόβλημα. Το κράτος από το φόρο του θα πληρώνει 15 λεπτά για το δημογραφικό πρόβλημα. 20 λεπτά επί όλης της ποσότητος που καταναλίσκεται στην Ελλάδα για καύσιμα ολόκληρο το χρόνο σημαίνει 1,2 δισ. Αυτή είναι η χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, που θα ξεκινά από την αρχή. Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε, όπου μπορούμε τις εκτρώσεις (π.χ. αυτές που γίνονται για οικονομικούς λόγους), γιατί είμαστε οι πρωταθλητές στις εκτρώσεις στην Ευρώπη, θα ενισχύσουμε τις νέες οικογένειες να κάνουν παιδιά, θα επιδοτήσουμε το πρώτο παιδί με 4.000 ευρώ, το δεύτερο με 6.000, το τρίτο με 8.000, το τέταρτο με 10.000 και θα τους ενισχύσουμε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Και βέβαια, θα τιμήσουμε τις πολύτεκνες μάνες, τις οποίες σεβόμαστε, γιατί είναι ηρωίδες που μεγαλώνουν παιδιά σ’ αυτές τις εποχές με τόσες δυσκολίες.»

Για τις παραμεθόριες περιοχές ο κ. Εμφιετζόγλου μίλησε για τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών κατά μήκος των συνόρων της Ελλάδος και σε βάθος 35 χλμ, όπου οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις δε θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος, ενώ τα καύσιμα θα πωλούνται στη χαμηλότερη τιμή πανελλαδικά.

Στην Καστοριά, ο Προέδρος της Πατριωτικής Ενώσεως παρευρέθη και κατέθεσε στέφανο στο Μνημόσυνο του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνος, Παύλου Μελά στο χωριό Μελά.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software