x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Το κοίτασμα «Κρόνος» της Κυπριακής ΑΟΖ και ο διαχρονικός ενδοτισμός των ελλαδικών κυβερνήσεων

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Παρέμβαση Ηλία Κασιδιάρη 

Αν με άκουγαν το 2012 σήμερα η Ελλάδα θα ήταν η Νορβηγία της Ανατολικής Μεσογείου

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αγοράζει πανάκριβο και ρυπογόνο LNG από τις ΗΠΑ, αντί να εκμεταλλευτεί τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδος

Δένδιας: «Δεν μας ενδιαφέρουν οι εξορύξεις φυσικού αερίου, δεν θα κάνουμε το Αιγαίο κόλπο του Μεξικό»

Από το έτος 2012 που εξελέγην βουλευτής δίνω πολύ σκληρό αγώνα, εντός και εκτός βουλής, για την εκμετάλλευση του μεγάλου ενεργειακού μας θησαυρού, δηλαδή των υδρογονανθράκων της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί συνωμότησαν και με κρατούν παράνομα στη φυλακή. Τα αφεντικά τους σε ΗΠΑ και Ε.Ε. τους απαγορεύουν να προχωρήσουν σε εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων, προς όφελος του Ελληνικού λαού.

Αυτή η προδοσία του πολιτικού κατεστημένου δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Η Κύπρος, παρ’ ότι δεν έχει ούτε φρεγάτες ούτε αεροπλάνα, παράγει πλούτο από το φυσικό της αέριο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο μεγάλος Εθνικός Ηγέτης Τάσσος Παπαδόπουλος ανακήρυξε την κυπριακή ΑΟΖ, παρά τις αντιρρήσεις και τις απειλές που δεχόταν από τον ξένο παράγοντα.

Σήμερα ανακαλύπτεται και άλλο πλούσιο ενεργειακό κοίτασμα στο οικόπεδο “6” της Κύπρου, δυναμικής εκατοντάδων δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. Τα αντίστοιχα κοιτάσματα της Ελληνικής ΑΟΖ στη “Λεκάνη του Ηροδότου”, νοτίως της Κρήτης και στη Δυτική Ελλάδα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα. Αυτό έχει αποδείξει ο διαπρεπής Ακαδημαϊκός Αντώνης Φώσκολος και άλλοι καταξιωμένοι Έλληνες Πανεπιστημιακοί.

Ας δούμε τι έλεγα στη βουλή πριν πέντε χρόνια και θα καταλάβουν και οι αδαείς γιατί βρίσκομαι στη φυλακή και γιατί είναι μονόδρομος για τη χώρα μας η κυριαρχία του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ.

«Πάμε, λοιπόν, στο σημερινό ζήτημα, που είναι μείζον για την οικονομία της Ελλάδος και για την εθνική μας ανεξαρτησία. Αναφέρομαι στο ζήτημα της ενέργειας. Η βάση για την άνθηση της ελληνικής οικονομίας είναι η ενέργεια, είναι οι υδρογονάνθρακες, είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που περικλείονται στην Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Κάποτε όταν τα λέγαμε αυτά, ήμασταν φασίστες και χουντικοί, σύμφωνα με το πολιτικό σύστημα της διαφοράς. Σήμερα, όταν πλέον οι πάντες, όλες οι διεθνείς δυνάμεις, όλοι οι διεθνείς τοκογλύφοι, όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, έχουν ομολογήσει ότι εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδος περικλείεται ένας θησαυρός ορυκτού πλούτο, δεν μας αμφισβητεί πλέον κανείς. Και εδώ οι αριθμοί είναι συγκεκριμένοι. Καταρχάς, εις ό,τι αφορά τις περιοχές που κρύβεται ο υποθαλάσσιος πλούτος της Ελλάδος, δεν είναι τυχαίο ότι το σημερινό νομοσχέδιο αναφέρεται μόνο στην Δυτική Ελλάδα, στην περιοχή των Ιωαννίνων, στο Κατάκολο της Ηλείας και δεν τολμά, βεβαίως, να κάνει καμία αναφορά στην χρυσοφόρο υποθαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης και στην περιβόητη Λεκάνη του Ηροδότου, που είναι η φυσική συνέχεια των κοιτασμάτων της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, για την οποία τόσος θόρυβος γίνεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τελευταία.

Στην συγκεκριμένη περιοχή, λοιπόν, για την οποία δεν τολμά να πει λέξη ούτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, σύμφωνα με έγκριτους καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, σύμφωνα με τους επαΐοντες, υπάρχουν τεράστια ενεργοφόρα κοιτάσματα. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής κ. Αντώνης Φώσκολος μιλάει για αποθέματα φυσικού αερίου ύψος 27 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, αξίας 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με παράλληλο άνοιγμα τριακοσίων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας σε πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Ο κ. Αβραάμ Ζεληλίδης, καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μιλάει για κάλυψη της ενεργειακής αυτάρκειας της Ευρώπης για δεκαετίες από την Λεκάνη του Ηροδότου. Εδώ, βεβαίως, δεν παρεμβαίνει τυχαία το γερμανικό κράτος, που έχει ανάγκη τα ελληνικά κοιτάσματα για να σπάσει το μονοπώλιο της Ρωσίας. Για να τροφοδοτηθεί η γερμανική βιομηχανία και οικονομία έχουν ανάγκη το ελληνικό φυσικό αέριο. Την αξία των κοιτασμάτων που αναφέρει ο καθηγητής κ. Φώσκολος, την έχει υπολογίσει εδώ και μία πενταετία και η Deutsche Bank. Γι’ αυτό οι Γερμανοί στέλνουν και πάλι ωκεανογραφικό για να κάνει έρευνες νοτίως της Κρήτης, στην Aποκλειστική Oικονομική Zώνη της Ελλάδος.

Oι εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Λεκάνη του Ηροδότου και σε ολόκληρη την ελληνική ΑΟΖ, μπορεί να γίνουν σε συνεργασία με όποια ξένη εταιρεία πλειοδοτήσει. Επικρατέστερες θεωρούνται ΕΧΧΟΝ-ΜΟΒΙL και η GAZPROM και δείτε πόσο εύθραυστες είναι οι διεθνείς ισορροπίες. Οι Ρώσοι πριν από έναν χρόνο και μετά την κατάρριψη του  Sukhoi - 24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία ήταν ένα βήμα πριν τον πόλεμο με τους τούρκους. Σήμερα όμως φαίνεται να είναι εταίροι των τούρκων. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι αυτά που καθορίζουν τις εξελίξεις στην διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα και εδώ η Ελλάς, με αυτό το τεράστιο όπλο που έχει στα χέρια της, θα έπρεπε να διαπραγματεύεται επί ίσοις όροις και με τις δύο υπερδυνάμεις, Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία, για το ποιος θα κάνει μαζί μας αυτήν τη δουλειά. Βέβαια, πως μπορεί να γίνει μία τέτοια διαπραγμάτευση αν η Βουλή δεν έχει τολμήσει ακόμα να ψηφίσει τον νόμο περί ανακηρύξεως της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης; Σε μία μόνο ημέρα η ελληνική Βουλή μπορεί με απόλυτη πλειοψηφία να ψηφίσει την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, με βάση την αρχή της μέσης γραμμής για την περιοχή από τις εκβολές του Έβρου μέχρι και το Καστελόριζο. Με βάση το Διεθνές Δίκαιο κάθε κατοικημένη νήσος, κάθε κατοικημένη νησίδα δικαιούται ΑΟΖ. Με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας η Τουρκία δεν έχει κανένα πάτημα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και παραμένει αποκλεισμένη στις ακτές της.

Η ενέργεια αυτή είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει πράξη μέσα σε μία μόνο ημέρα. Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην ψήφιση του νομοσχεδίου: «Ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης». Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε κυρίαρχη δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο. Εν συνεχεία, θα προβούμε στην σύναψη και την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με την Αίγυπτο και την Κύπρο, που αναγνωρίζουν τα εθνικά μας Δίκαια, που αναγνωρίζουν το Δίκαιο της Θάλασσας, που αναγνωρίζουν την Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη, η οποία οριοθετείται από το Σύμπλεγμα της Μεγίστης και αποκλείει την Τουρκία στις ακτές της. Η Ελλάς με τις δικές της δυνάμεις – που είναι επαρκέστατες – μπορεί να επιβάλει την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Μπορούμε και οφείλουμε να ανακηρύξουμε τα δώδεκα ναυτικά μίλια, ούτως ώστε το Αιγαίο Πέλαγος να καταστεί κλειστή ελληνική θάλασσα. Μόνο έτσι θα γίνουμε κυρίαρχη δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο και θα εξασφαλίσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τις νέες γενιές των Ελλήνων».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software