x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Σαρώνει» η Δεξιά στην Ιταλία: Αυτοδύναμη κυβέρνηση Μελόνι - Σαλβίνι

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τα ευρήματα της σφυγμομέτρησης του ινστιτούτου Τecne επιβεβαιώνουν ότι το δεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας», με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι, είναι πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών.

 

Ο συνασπισμός της Μελόνι μπορεί να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους στο ιταλικό κοινοβούλιο για να εξασφαλίσει μια πλειοψηφία δύο τρίτων.

Αυτό θα επιτρέψει στη νέα κυβέρνηση να προωθήσει συνταγματικές αλλαγές, που πιθανώς θα περιλαμβάνουν ενισχυμένες εξουσίες για τον πρωθυπουργό και απευθείας εκλογή του προέδρου της χώρας από τον λαό, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Στη δημοσκόπηση, που κατέγραψε την πρόθεση ψήφου των Ιταλών ψηφοφόρων για τους υποψήφιους που θα στείλουν στη Βουλή, το κεντροαριστερό μπλοκ υπό το Δημοκρατικό Κόμμα, συγκεντρώνει ένα ποσοστό γύρω στο 30%, το Κίνημα 5 Αστέρια – που ήταν κάποτε η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ιταλία – εξασφαλίζει τώρα ένα 10,2% και μια πρόσφατα συγκροτηθείσα κεντρώα συμμαχία ένα 4,8%.

Απόρροια της κατακόρυφης ανόδου της δεξιάς και της πτώσης των τελευταίων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι κυρίως η κούραση των λαών στην πολιτική των Βρυξελλών (υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, lockdown κλπ) αλλά και η τεράστια ανασφάλεια που έχει γεννήσει η αντιμετώπιση των δυτικών κυβερνήσεων στο ουκρανικό ζήτημα.

Οι πολίτες βλέπουν ότι η σημερινή καταστροφή είναι απλά μια «πρόγευση« μπροστά σε αυτά που έρχονται τον χειμώνα.

Ο δεξιός συνασπισμός, που απαρτίζεται από το ακροδεξιό κόμμα της Μελόνι, την αντιμεταναστευτική Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και τη Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που διεκδικεί ρυθμιστικό ρόλο στο μετεκλογικό πολιτικό τοπίο της Ιταλίας, κερδίζει σταθερά έδαφος από τη στιγμή που αποχώρησε το κεντρώο κόμμα Azione από τη συμμαχία της κεντροαριστεράς. Στη δημοσκόπηση οι «Αδελφοί της Ιταλίας» προηγούνται όλων των κομμάτων με 24,3% στην πρόθεση ψήφου.

Σε συνέντευξή της στο βρετανικό περιοδικό The Spectator η Μελόνι άφησε να εννοηθεί ότι θα εκλάβει έναν εκλογικό θρίαμβο της δεξιάς συμμαχίας ως λαϊκή εντολή για την αναθεώρηση του συντάγματος αποκαλώντας «πολιτικά εύθραυστο και ως εκ τούτου ασταθές» το ισχύον εκλογικό σύστημα της Ιταλίας.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software