x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τον Οκτώβριο φεύγουν οι τουρίστες και τελειώνει η «ελευθερία» – Πλεύρης: Τότε θα κάνετε τα νέα εμβόλια!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ότι έως το τέλος του χρόνου θα γίνει -σε δύο φάσεις- η προμήθεια των νέων εμβολίων, ενώ τα νέα θα έρθουν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο. 

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές 4 και 5. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους, υπάρχουν εγκριτικές διαδικασίες και «από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν».

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πάντως, πως όσοι κινδυνεύουν τώρα, δεν πρέπει να περιμένουν και γι’ αυτό υπάρχει σύσταση για τους πολίτες άνω των 60 και για τις ευάλωτες ομάδες να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση.

Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από το φθινόπωρο, τόνισε ότι επιθυμία είναι να μην υπάρξουν «μέτρα τύπου υποχρεωτικότητας» αλλά συστάσεις για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σε κλειστούς χώρους.

 

«Δεν είναι στη βούλησή μας να γυρίσουμε σε μέτρα περιορισμού», πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν είναι πρόθεση μέτρα υποχρεωτικότητας ή μετρικοί περιορισμοί ή να υπάρχουν μη προσβάσιμοι χώροι.

 

Αναφορικά με τα σχολεία, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα καταρτιστεί εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software