x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την Μόσχα για την υπόθεση Βίνικ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την Μόσχα αυτή την φορά για την υπόθεση Α.Βίνικ με το ρωσικό ΥΠΕξ  δια της Μ.Ζαχάροβα να κάνει λόγο για παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για τις προξενικές σχέσεις από την Αθήνα σχετικά με την υπόθεση της έκδοσης του Ρώσου προγραμματιστή στις ΗΠΑ.

 

Η δήλωση της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, που αναρτήθηκε αργά την Παρασκευή στην ιστοσελίδα του, έχει ως εξής:

«Είμαστε εξοργισμένοι με τις μη φιλικές ενέργειες των Αρχών της Ελλάδας, οι οποίες, υπό την πίεση των ΗΠΑ, που έχουν εξαπολύσει πραγματικό κυνήγι Ρώσων πολιτών σε τρίτες χώρες με επινοημένες προφάσεις, εξέδωσαν τον συμπατριώτη μας Α. Β. Βίνικ προς εξόντωση στην αμερικανική εκδικητική δικαιοσύνη.

 

Κατά παράβαση του άρθρου 36 της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις του 1963 και σε αντίθεση με το επίσημο αίτημα της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, δεν επετράπη σε προξενικούς υπαλλήλους της διπλωματικής αποστολής, στον δικηγόρο και τον μεταφραστή του να συναντήσουν τον Ρώσο πολίτη.

 
 

Αγνοήθηκαν πλήρως τα επανειλημμένα (από το 2017) αιτήματα των ρωσικών αρμόδιων υπηρεσιών για έκδοση του Α. Β. Βίνικ στη Ρωσία ως χώρα της ιθαγένειάς του, όπως και οι εκκλήσεις της ρωσικής πλευράς σχετικά με την εφαρμογή της Σύμβασης για την παράδοση καταδικασθέντων του 1983, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο πολίτης μας.

Η ενεργός συμμετοχή των Αθηνών σε άλλη μια παράνομη πράξη αμερικανικής νομικής αυθαιρεσίας εναντίον Ρώσου, ο οποίος συνελήφθη προ πενταετίας και πλέον στην Ελλάδα, στη συνέχεια παραδόθηκε στη Γαλλία, από όπου τον επανέφεραν στην Αθήνα μόνο για την τάχιστη έκδοσή του και ουσιαστικά την απαγωγή του, είναι άλλη μια απόδειξη της συγκρουσιακής γραμμής που ακολουθεί η ελληνική ηγεσία κατά της χώρας μας.

 

Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει τον πολίτη μας στην κακοτυχία του. Οι Ρώσοι διπλωμάτες θα κάνουν παν το δυνατόν για να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά του».

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Εφετών στο Παρίσι αναμένεται να κρίνει εάν ο 43χρονος Ρώσος πολίτης θα σταλεί από τη Γαλλία πίσω στην Ελλάδα για να εκδοθεί εκ νέου από τη χώρα μας στις ΗΠΑ.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2019, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, διατάχθηκε η παράδοση του Βίνικ στη Γαλλία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και ορίσθηκε ότι μετά την περάτωση της ποινικής δίκης και την έκτιση της όποιας ποινής, θα έπρεπε να επιστραφεί στην Ελλάδα για να εκδοθεί έπειτα στις ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με το αμερικανικό αίτημα έκδοσης, ο Βίνικ φέρεται να ήταν διαχειριστής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων και οι ΗΠΑ τον κατηγορούν για ξέπλυμα 4 δισ. δολαρίων. Ο ίδιος υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι αθώος και ότι ουδέποτε υπήρξε διαχειριστής ή ιδρυτής του συγκεκριμένου ανταλλακτηρίου.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software