x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οργή από τις εικόνες στην Αγία Σοφία: Κραυγές «αλλάχου άκμπαρ» από εκατοντάδες παιδιά

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Δεν έχουν τελειωμό οι τουρκικές προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα και τον Χριστιανισμό, από τότε που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέτρεψε την Αγία Σοφία, το ιερό σύμβολο της Ορθοδοξίας, σε τζαμί.

Αυτή τη φορά, ο γιος του Τούρκου προέδρου, Μπιλάλ Εντογάν, ο οποίος κατέχει διοικητική θέση στο ίδρυμα TÜGVA ( Ιδρυμα Τουρκικής Νεολαίας), διοργάνωσε «Συνάντηση θερινών σχολείων Αγία Σοφία».

 

Αποτέλεσμα, οι εικόνες που ακολούθησαν μέσα στον ιερό ναό να προκαλούν οργή. Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο αρχικά κάποιος λέει στα παιδιά τη φράση «τεκμπίρ» και μετά όλα μαζί φωνάζουν «Αλλάχου άκμπαρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος), ένα πολύ γνωστό ισλαμιστικό σύνθημα, μεταδίδουν τα tourkikanea.gr.

 

 

 

Binlerce çocuk Ayasofya’yı tekbir ile inletti

Σημειώνεται πως πριν λίγες μέρες, στην επέτειο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στις δύο ειδικές εκδόσεις καθώς και στο ντοκιμαντέρ που παρουσίασε η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν αυτός που έγραψε τον πρόλογο στο ένα από τα δύο βιβλία που παρουσιάστηκαν, υπενθυμίζοντας πως με προεδρικό διάταγμα στις 10 Ιουλίου του 2020 διασφαλίστηκε η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος.

 

 

 

«Δόξα στον Αλλάχ, που μας έδωσε την ευκαιρία να επαναφέρουμε το σύμβολο της Αλωσης, το θέλημα και την εμπιστοσύνη του Πορθητή, την Αγία Σοφία, στην αρχική της κατάσταση 86 χρόνια μετά. Είθε η ανάσταση της Αγίας Σοφίας να είναι για άλλη μια φορά ευεργετική» ανέφερε ο Ερντογάν σε μήνυμά του στο Twitter.

https://www.youtube.com/watch?v=hhlbJKiWvAk

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software