x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τόσα εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν για τα Air Tractors και η κατάληξη ήταν αστυνομικοί με ποτιστήρια να προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά της Πεντέλης γιατί τα σαπάκια αυτά καθηλώθηκαν λόγω των ανέμων.

Ποιος έδωσε εντολή να αγοραστούν αυτά τα σχεδόν… ανεμόπτερα κατασπαταλώντας τόσα εκατομμύρια ευρώ;
Με άλλα λόγια πληρώσαμε τα air tractors για πυροσβεστικά την ώρα που αυτά είναι σχεδιασμένα για… ψεκαστικά την ώρα που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν λιγότερη ποσότητα νερού και από τα PZL!

Πιο συγκεκριμένα το Air Tractor μεταφέρει μόνο 3 τόνους νερού την στιγμή που το CL-415 μπορεί να μεταφέρει πάνω από έξι, το Be-200 (το ρωσικό «θηρίο» που έσβηνε πέρυσι τις πυρκαγιές) 12 τόνους και το IL-76 που ξεπερνά τους 16 τόνους!

Έτσι η κυβέρνηση αντί να αναζητήσει πραγματικά πυροσβεστικά αεροσκάφη θεώρησε σωστό να αναζητήσει λύσεις σε ένα ελικοφόρο αεροσκάφος το οποίο πρακτικά δεν μπορεί να σβήσει ούτε… ψησταριά.

 

Εκτός αυτού το αεροσκάφος δεν μπορεί να κάνει υδροληψία σε μεγάλο κυματισμό (όταν πνέουν δηλαδή ισχυροί άνεμοι) σε αντίθεση με το CL-415 ή το Be-200 κάτι που περιορίζει σημαντικά την επιχειρησιακή του ευελιξία αφού θα πρέπει να αναζητήσει το πλησιέστερο αεροδρόμιο και αυτό αν έχει τις υποδομές για την ανεφοδιασμό του σε νερό ή επιβραδυντικό υλικό.

Συνεπώς, με ποιο σκεπτικό προμηθεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση ένα πυροσβεστικό το οποίο αποδείχτηκε εντελώς ακατάλληλο στις πρόσφατες πυρκαγιές;

Τα Air Tractors μέχρι πότε θα χρησιμοποιούνται; Μέχρι τον Ιούνιο;;;

Αυτά τα παιδικά αεροπλανάκια επιθεώρησε ο Κούλης αγκαζέ με τις κάμερες στις 8 Ιουλίου διαφημίζοντας τα… έργα της Κυβέρνησης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που μόλις είχε ξεκινήσει.

 

Δείτε φωτογραφίες από εκείνη την επίσκεψη:


Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο κατασπατάλησης του χρήματος των πολιτών που πήγαν στο καλάθι των απορριμμάτων με ευθύνη Μητσοτάκη. Οφείλουν να απαντήσουν οι κυβερνώντες. Ποιος και με τι κριτήρια έδωσε εντολή να αγοραστούν αυτά τα ελικοφόρα αεροπλάνα και που πήγαν οι μίζες για να “φορτωθούμε” κάτι που απλά ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ;

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software