x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόκληση της Άγκυρας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αμετανόητοι οι αξιωματούχοι του Ερντογάν, συνεχίζουν να προκαλούν την Αθήνα και να απειλούν με υπερπτήσεις ακόμα και πάνω από την ελληνική πρωτεύουσα

Δεν πείθουν ούτε τον εαυτό τους, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν τον προκλητικό λόγο και την επιθετική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Τουρκίας. Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη πήρε ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίς, Φαρεντίν Αλτούν. Το «δεξί χέρι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, και εμφανίστηκε εκ νέου προκλητικός.

Όπως ανέφερε ο Αλτούν, όχι μόνο δεν παραδέχεται τον τουρκικό αναθεωρητισμό και την προκλητική ρητορική αλλά κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αυτή που στήνει το σκηνικό έντασης στο Αιγαίο και γενικότερα στις σχέσεις των δυο χωρών. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλτούν, «αν θέλαμε την ένταση, θα μπορούσαμε να κάνουμε υπερπτήσεις και πάνω από τη χερσόνησο της Αττικής».

Παράλληλα, ο άμεσος συνεργάτης του Τούρκου προέδρου ανέφερε ότι «η διακοπή της επικοινωνίας Μητσοτάκη – Ερντογάν θα συνεχιστεί», κάνοντας σαφές πως η Άγκυρα έχει ενοχληθεί από τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας και τη διεθνοποίηση των ακραίων θέσεων και προθέσεων της Τουρκίας σε βάρος της. Επισήμως, ο Αλτούν ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να εμπλέξει τρίτες χώρες στα ελληνοτουρκικά θέματα, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται «απευθείας διάλογος».

Τέλος, ο άμεσος συνεργάτης του Ερντογάν εμφανίστηκε αισιόδοξος για το πρόγραμμα των F-16 από τις ΗΠΑ. «Θα εγκριθεί η πώλησή τους κάποια στιγμή», τόνισε δείχνοντας ότι δεν ανησυχθεί για το μπλόκο του Κογκρέσου ενώ την ίδια ώρα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ερευνών στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο χωρίς να διευκρινίσει το ακριβές σημείο που σκοπεύει να κινηθεί η Άγκυρα…

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software