x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ώρες αγωνίας για το εθνικό πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Με την πυρκαγιά να έχει προσεγγίσει το χωριό της Δαδιάς σε απόσταση 500-600 μέτρων και κατόπιν εισήγησης του Πυροσβεστικού Σώματος για εκκένωση, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος αποφάσισε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την οργανωμένη απομάκρυνση των περίπου 500 κατοίκων. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη επίσης στους κατοίκους του χωριού Δαδιά για να εκκενώσουν την περιοχή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καλακίκος διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος, ωστόσο πρέπει για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι να απομακρυνθούν». Περιγράφοντας τη διαμορφωθείσα κατάσταση αναφέρει ότι υπάρχουν πυκνοί καπνοί, η φωτιά έχει μεγάλη ένταση και παρά το γεγονός ότι η υφιστάμενη αντιπυρική ζώνη περιμετρικά του χωριού έχει διαπλατυνθεί, το είδος της καιόμενης βλάστησης επηρεάζει τη συμπεριφορά της πυρκαγιάς η οποία υπό συνθήκες θα μπορούσε να περάσει και την αντιπυρική.

Ως προς την οργάνωση της απομάκρυνσης ο δήμαρχος Σουφλίου δηλώνει ότι ήδη έχουν μεταβεί στο χωριό δύο λεωφορεία – ένα του Δήμου και ένα του Ε.Σ. – για τη μεταφορά των κατοίκων, ενώ θα γίνει και καταγραφή των ατόμων που επιθυμούν να διαμείνουν σε ξενοδοχεία, ζήτημα για το οποίο θα μεριμνήσει ο Δήμος.

 

Περιφερειακά του χωριού της Δαδιάς έχει επικεντρωθεί η προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης για την αναχαίτιση της μεγάλης πυρκαγιάς που για τρίτη μέρα καταστρέφει στο διάβα της χιλιάδες στρέμματα του Εθνικού Πάρκου. «Το σημαντικότερο για εμάς είναι η ασφάλεια των κατοίκων, του χωριού και όλες οι δυνάμεις θα ριχτούν εκεί», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Παρ’ όλες τις ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, επίγειες και εναέριες, που επιχειρούν αδιάκοπα, οι συνεχιζόμενες εναλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων δημιουργούν αναζωπυρώσεις και αυξάνουν τον αριθμό των πύρινων μετώπων που το απόγευμα του Σαββάτου ανέρχονται στα πέντε, σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, τρία μεγάλα και δύο μικρότερα, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ήδη η πυρκαγιά έχει ξεπεράσει το παρατηρητήριο των αρπακτικών και προσεγγίζει τα κτίρια της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής.

Στον Έβρο ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στο πύρινο μέτωπο του Έβρου αναμένεται να βρεθεί νωρίς το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

 

Στην περιοχή βρίσκεται ήδη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, και αποτελείται από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο Υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μεγάλη αναζοπύρωση της πυρκαγιάς στη Λέσβο

Ανεπτυγμένη σε διάφορα μέτωπα στην περιοχή ανάμεσα σε Βατερά, Βρίσα και Σταυρό μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Λέσβο. Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να απειλεί κάποιον οικισμό σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από την πυροσβεστική.

Πολλές είναι οι επιχειρήσεις στα Βατερά της Λέσβου που έχουν υποστεί ζημιές, ενώ το ίδιο έχει συμβεί σε τουλάχιστον σε 10 σπίτια. Σύμφωνα με το Open το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software