x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αδιανόητο: Ο δήμαρχος Ξάνθης παρουσίασε την πόλη με το τουρκικό όνομα «Iskece»!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

H διοίκηση του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης έβγαλε διαφημιστικό σποτάκι για την εκδηλώσεις της παλιάς πόλης στην τουρκική γλώσσα και μάλιστα με την ονομασία «Iscece», που είναι το τουρκικό όνομα της Ξάνθης!

 
 
 

Δηλαδή ο ίδιος ο Δήμος της Ξάνθης παρουσίασε την πόλη ως τουρκική!

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Δήμαρχος της πόλης Μανώλης Τσέπελης, όσο και η διοίκηση του κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιων της δικαιοσύνης για την απόφασή τους να χρησιμοποιούν τον όρο Δήμος Iskece.

 

Ο δεύτερος μεγάλος εορταστικός θεσμός στην Ξάνθη, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, λαμβάνουν χώρα αδιάλειπτα από το 1991, με την έλευση του φθινοπώρου. Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιείται στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό της Ξάνθης, τη λεγόμενη Παλιά Πόλη, στα σοκάκια της οποίας στήνονται τα στέκια των πολιτιστικών και καρναβαλικών συλλόγων για να προσφέρουν φαγητό και ποτό.

 
 

Στα στέκια των συλλόγων στήνονται γλέντια, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις αντίστοιχες με αυτές του καρναβαλιού.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης εξοργίζει την τοπική κοινωνία.

 

Το βράδυ της 16/10,/2019, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Μανώλη Φανουράκη, βρέθηκαν στα εγκαίνια του υποκαταστήματος «Συνδέσμου Επιστημόνων Μειονότητας της Δυτικής Θράκης BTAYTD».

Αμέσως σήμαινε συναγερμός στο υπουργείο εξωτερικών όχι γιατί ο Δήμαρχος βρέθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά γιατί με την στάση νομιμοποίησε παράγοντες που λειτουργούν στην περιοχή.

Ο Χαλίτ Χαμπίπογλου, Πρόεδρος της ABTTF, μιας οργάνωσης που αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάνης και αναφέρει όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης ως Τούρκους, σε επιστολή του σημείωσε :

 

Μεταξύ των συμμετεχόντων στην τελετή αυτή τη φορά, ήταν ο Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη Δήμαρχος Ξάνθης και Έλληνας πολιτικός υψηλού επιπέδου. Αυτό δεν είναι μια συνηθισμένη κατάσταση για εμάς..

Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί είναι σημαντικό να παρευρεθεί στη τελετή ο Τσέπελης. Είναι σημαντικό γιατί μετά από πολύ καιρό, ένας Έλληνας δήμαρχος παρακολούθησε μια εκδήλωση που διοργάνωσε μια ένωση της τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης.”

 

Η φωτογραφία με τους Τουρκόφρωνες που αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Σε εκδήλωση των μουσουλμάνων (ιφταρ) με τη γνωστή στην τοπική κοινωνία μερίδα φανατικών υποστηρικτών της Αγκυρας, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος του τουρκόφρωνου κόμματος DEB, παρέστη και ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, νομιμοποιώντας με την παρουσία του τα περί ύπαρξης «Τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

Ζήτημα το οποίο έχει απορριφθεί κατά διαστήματα και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Άλλωστε στη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία έχει συνυπογράφει η Τουρκία, ορίζεται ρητά και κατηγορηματικά η ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους και οι δύο μειονοτικοί Βουλευτές του Νομού Ζειμπεκ Χουσειν και Μπαράν Μπουρχάν.

Την ίδια ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε μεγάλα κατοικημένα νησιά του Αιγαίου, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης με τον Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής Μουράτ Ομέρογλου, έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες, με τους Τούρκους αθλητές.

Στο μικροσκόπιο του ΥΠΕΞ ο Μανώλης Τσέπελης

Ο Δήμαρχος Ξάνθης έχασε κάθε έλεγχο μπαίνοντας στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης και του υπουργείο εξωτερικών.

Στα αποκαλυπτήρια αγάλματος του Εθνάρχη στην Ξάνθη όπου βρέθηκε όλη η Νέα Δημοκρατία και ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Δήμαρχος Ξάνθης αγνοήθηκε από τους πάντες, ενώ στην παρουσίαση της Θρακιώτης στολής στην Προεδρική Φρουρά με βέτο που ασκήθηκε δεν προσκλήθηκε.

Η πολιτική του εξάρτηση από τις ψήφους που ελέγχει ο παράτυπος μουφτής Ξάνθης είναι πλέον πέρα από εμφανής. Πρόσφατα και με αφορμή την Πανδημία, ο Δήμος Ξάνθης δέχθηκε μεγάλη χορηγία για την προμήθεια 100 ράντσων αλλά ποτέ δεν αποκαλύφθηκαν οι χορηγοί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα δόθηκαν από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και είναι προσκείμενοι στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Ζήτησαν να κατέβει πανό του Δήμου Ξάνθης για τα 101 χρόνια της γενοκτονίας των Ποντίων
Αποκορύφωμα της αδυναμίας του Δημάρχου είναι το πρόσφατο επεισόδιο στο γραφείο του όπου Αντιδήμαρχοι δημιούργησαν λεκτικό επεισόδιο για πανό που αναρτήθηκε στο Δήμο για τα 101 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων, απαιτώντας να κατέβει.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software