x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μυρίζει μπαρούτι στον Έβρο!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μπορεί αυτή η μέθοδος της δήθεν απειλής να λειτουργήσει σαν πρόσχημα για “προληπτικό χτύπημα” με… συνταγή Πούτιν;

Σε συνέχεια του πρωινού μας άρθρου για την τοποθέτηση του Γάλλου Δημοσιογράφου της Le Figaro σχετικά με το ενδεχόμενο επεισοδίου στον Έβρο, το θέμα ανακυκλώνεται και συμπληρώνεται και από μέσα άλλων χωρών.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέπτυξαν περισσότερα από 80 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στα τουρκικά σύνορα. Αυτό αναφέρει η ρωσική διαδικτυακή πύλη Avia.pro, επικαλούμενη τουρκικές πηγές.

Μπορεί αυτή η μέθοδος της δήθεν απειλής να λειτουργήσει σαν πρόσχημα για “προληπτικό χτύπημα” με …συνταγή Πούτιν;
Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η Ελλάδα μεταφέρει δεκάδες τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στη συνοριακή περιοχή με την Τουρκία.

 

Σήμερα το πρωί δεκάδες τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εθεάθησαν στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας. Τα τελευταία αναπτύσσονται μαζικά μόλις 3 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία, κάτι που, σύμφωνα με πλήθος τουρκικών πληροφοριών, υποδηλώνει την πιθανή έναρξη ένοπλης αντιπαράθεσης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι στην περιοχή του ποταμού Έβρου εντοπίστηκαν έως και 60 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μαχητικά οχήματα πεζικού, καθώς και πολλές δεκάδες άρματα μάχης. Όλα τα όπλα μετά την εκφόρτωση αναπτύσσονται αμέσως σε ήδη προετοιμασμένες οχυρώσεις πεδίου. Επιπλέον, ορισμένες πηγές σημειώνουν ότι θέσεις του ελληνικού πυροβολικού αναπτύσσονται 7-8 χιλιόμετρα δυτικά, γεγονός που, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, υποδηλώνει προετοιμασία για την έναρξη μεγάλης κλίμακας συγκρούσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

«Σύμφωνα με φωτογραφίες (σ.σ. βλέπε κάτω) και πληροφορίες που δόθηκαν σήμερα από πηγές στη Δυτική Θράκη, η Ελλάδα μετακινεί εντατικά τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης προς τα τουρκικά σύνορα. Νωρίτερα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να σκάβουν αντιαρματικά ορύγματα στις όχθες του ποταμού Έβρου, που αποτελεί τη συνοριακή γραμμή μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στη Δυτική Θράκη. Στις αρχές Ιουνίου, η Ελλάδα έθεσε τον στρατό στο ανατολικό Αιγαίο σε κατάσταση συναγερμού λόγω «απειλών από την Τουρκία» , ανέφεραν τουρκικές πηγές πληροφόρησης.

Δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια από την Αθήνα μέχρι την τρέχουσα ώρα, ωστόσο, η αυξημένη ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δείχνει ότι θα συνεχίσει να υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των δύο κρατών.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software