x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σρι Λάνκα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα μετά τη φυγή του προέδρου

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε επίσημα την Τετάρτη (13/7) η Σρι Λάνκα λίγες ώρες μετά τη φυγή του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε.

«Αφού ο πρόεδρος εγκατέλειψε τη χώρα, κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στη χώρα» επεσήμανε ο Ντινούκ Κολομπάζ εκπρόσωπος του πρωθυπουργού σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας επ’ αόριστον στη δυτική επαρχία, αυτή που περιλαμβάνει και την πρωτεύουσα Κολόμπο, με στόχο να περιοριστούν οι διαδηλώσεις.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού, με τις δυνάμεις της τάξης να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων σε μια προσπάθεια να τους εμποδίσουν να εισβάλουν σε αυτό.

«Χρειαζόμαστε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας για να ελέγξουμε την κατάσταση»
«Γίνονται διαδηλώσεις μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού στο Κολόμπο και χρειαζόμαστε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας για να ελέγξουμε την κατάσταση» υπογράμμισε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει λάβει εντολή να καταστέλλει τις διαδηλώσεις που εμποδίζουν τη λειτουργία του κράτους.

 

Ο Ρατζαπάξα διέφυγε σήμερα στις Μαλδίβες, αφού πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στην κατοικία του το Σάββατο αναγκάζοντάς τον να την εγκαταλείψει, και αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα την παραίτησή του.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software