x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Φόβοι για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Γερμανία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σκηνικό μεγάλης ανασφάλειας καταγράφει πρόσφατη σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Forsa. Όπως διαβάζουμε στην έντυπη έκδοση της έγκυρης Handelsblatt, το 50% των Γερμανών απαντά ότι φοβάται πως ο πρόεδρος Πούτιν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ και έτσι θα μπορούσε να ξεσπάσει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ενδεικτικά τον Μάρτιο που το Ινστιτούτο έκανε την ίδια σφυγμομέτρηση, το ποσοστό ήταν στο 70%.

Οι Γερμανοί έχουν καταληφθεί από τον φόβο επερχόμενου πολέμου και ετοιμάζονται γι’ αυτό το απευκταίο ενδεχόμενο. Διαβάζουμε: «Μια θυρίδα ήθελε να ανοίξει 45χρονη, που δεν θέλει να δει το όνομά της τυπωμένο στην εφημερίδα, σε μια τράπεζα και ζήτησε να ανταλλάξει το ποσό των 20.000 σε δολάρια. Ετοιμάζεται για την περίπτωση κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία και νέας ρωσικής επίθεσης σε μιαν άλλη δυτική χώρα. Το έναυσμα δόθηκε ένα ζεστό βράδυ, όταν ανακάλυψε ότι δύο από τους φίλους της άνοιξαν πρόσφατα θυρίδες και αποθήκευσαν χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ και ελβετικά φράγκα. Σε περίπτωση που έπρεπε να φύγουν, ήλπιζαν ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να ζήσουν για κάποιους μήνες στο εξωτερικό. ‘Ένας από αυτούς έχει μάλιστα εδώ κι εβδομάδες έτοιμη τη βαλίτσα του. Τότε η 45χρονη για πρώτη φορά συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε εύκολα να κάνει ανάληψη χρημάτων στο εξωτερικό με την πιστωτική της κάρτα, εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακωνόταν και θα έπρεπε να διαφύγει από τη Γερμανία. Γιατί σε περίπτωση που η τράπεζα, από όπου έβγαλε την πιστωτική, σταματούσε τις δραστηριότητές της, ούτε η κάρτα λειτουργεί. Μια εμπειρία που έζησαν πολλοί Ουκρανοί πρόσφυγες».

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, διαβεβαιώνει την εφημερίδα ο Ρίντιγκερ Σμιτ, εκπρόσωπος της Reisebank (ΣΣ. Η τράπεζα με έδρα την Φρανκφούρτη ειδικεύεται στις ανταλλαγές συναλλάγματος, συναλλαγές με πολύτιμα μέταλλα και ταξιδιωτικές πληρωμές). «Αυτές τις υπηρεσίες προσφέρουν πολλές συνεταιριστικές τράπεζες» διαβεβαιώνει. «Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έχουμε καταγράψει σημαντική αύξηση της ζήτησης σε δολάρια ΗΠΑ, ελβετικά φράγκα, κορώνες Νορβηγίας και δολάρια Αυστραλίας και Καναδά. Και τα πέντε νομίσματα θεωρούνται ασφαλή νομίσματα σε περίπτωση διαφυγής». Ο Ρίντιγκερ Σμιτ επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός των συναλλαγών και των νομισμάτων που παραγγέλθηκαν αποδεικνύουν ότι η ζήτηση δεν σχετίζεται με προετοιμασίες για κοινό ταξίδι.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software