x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αγωνία για τον τουρισμό: Φήμες για κλείσιμο νησιών λόγω Covid-19

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στο 64% η θετικότητα στη Μύκονο
Σκέψεις για τοπικό lockdown γίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας , όπως στην Μύκονο την οποία και πάλι στοχοποίησαν οι κυβερνητικοί διαρρέοντας ότι το ποσοστό θετικότητας ξεπερνά το 64%!
Συγκεκριμένα λένε ότι ο δείκτης θετικότητας του κορονοϊού στη Μύκονο είναι 64,21%, στη Μήλο 47,47% και στη Σαντορίνη 41,39% κάτι που πρακτικά σημαίνει πως τουλάχιστον τα μισά τεστ που διεξάγονται καθημερινά είναι θετικά!

Το αποτέλεσμα ήταν στα τέλη της χρονιάς να κλείσουν μόλις στα 10,65 δισ. ευρώ ανήλθαν τα τουριστικά έσοδα του 2021, ενώ έλεγαν στις αρχές του καλοκαιριού ότι θα φτάσουν σχεδόν τα επίπεδα του 2019 που ήταν 18 δισ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή η εικόνα στα ελληνικά νησιά και τους κυριότερους χερσαίους προορισμούς είναι μέτρια: Στα «χρυσά» νησιά όπως Μύκονος, Σαντορίνη, κόσμος πολύς καταναλώσεις λίγες. Μεγάλα club restaurant μιλάνε για πτώση του τζίρου μέχρι και 40%!

Εκτός από τις προσπάθειες των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που μιλάνε για «εξωτικές» καταναλώσεις πλούσιων Αράβων σε επιλεγμένα μαγαζιά της Μυκόνου. η αλήθεια είναι πολύ σκληρή.

Αν κλείσουν και την Μύκονο ή άλλα νησιά, θα πρόκειται για την απόλυτη καταστροφή.

 

Να θυμίσουμε ότι και πέρσι τέτοια εποχή είχαν κλείσει για μία εβδομάδα το νησί προκαλώντας τεράστια ζημιά στον ελληνικό τουρισμό.
Την εβδομάδα αναφοράς, 27 Ιουνίου 2022 – 03 Ιουλίου 2022 (2022-W26) το ποσοστό θετικότητας ήταν 14.60% σε σύνολο 852.361 εργαστηριακών ελέγχων (RTPCR/Rapid-Ag).

Δείτε τον χάρτη της θετικότητας:

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software