x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Επιστολή μητέρας από την Κύπρο προς τον υπουργό Υγείας: «Ο γιος μου υπέστη μυοκαρδίτιδα από το εμβόλιο της Pfizer»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ένας 26χρονος νέος από την Κύπρο, ο οποίος είναι σαν όλους τους νέους της ηλικίας του και θέλει να βγει, να διασκεδάσει, με λίγα λόγια να ζήσει, παλεύει εδώ και λίγο καιρό με την μυοκαρδίτιδα, από την οποία προσβλήθηκε όταν οι αφόρητες έμμεσες πιέσεις τον υποχρέωσαν να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Σε μια συγκλονιστική επιστολή της με αποδέκτη τον υπουργό Υγείας της Κύπρου, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, η μητέρα του 26χρονου περιγράφει τις συνθήκες και τις πιέσεις που υποχρέωσαν τον γιο της να εμβολιαστεί, αλλά και το πόσο έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής του λόγω της μυοκαρδίτιδας.

Όπως αναφέρει, τα μέλη της οικογένειας της, στο πνεύμα της ελευθερίας της επιλογής αποφάσισαν ο καθένας για τον εαυτό του αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει, ο σύζυγος της αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο. «Ο 26χρονος γιος μας, ενώ δεν ήθελε αρχικά να εμβολιαστεί , αποφάσισε τελικά να εμβολιαστεί, λόγω του έμμεσου εξαναγκασμού, αφού μεταξύ άλλων δεν μπορούσε να συναντά τους φίλους του, εφόσον στα πλείστα μέρη που συναντιούνται οι νέοι υπήρχε απαγορευτικό για τους “ανεμβολίαστους”, πολλά δε άλλα μέτρα τους καθιστούσαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, στερώντας τους τα προνόμια που είχαν οι “εμβολιασθέντες”».

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο 26χρονος έκανε την πρώτη δόση, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Λίγο καιρό μετά ασθένησε και στις 26 Μαρτίου 2022 έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. Τις πρώτες μέρες του Απριλίου ένοιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Σε ένα εικοσιτετράωρο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Ξύπνησε με πόνους στο στήθος, μούδιασμα στο χέρι και πόνο στην κάτω γνάθο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τελικά διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα, η οποία προκλήθηκε από το εμβόλιο, σύμφωνα με τη γνωμάτευση του καρδιολόγου. «Εικόνα οξείας μυοκαρδίτιδας με διατηρημένη συστολική λειτουργία της αριστερής κοιλίας, με σημεία ενεργούς φλεγμονής, πιθανέστερα μετά τον εμβολιασμό με mRNA εμβόλιο κατά του COVID-19» αναφέρεται στην διάγνωση της μαγνητικής τομογραφίας.

 

Σήμερα ο 26χρονος δυσκολεύεται με τις καθημερινές δραστηριότητες του και κανένας γιατρός δεν είναι σε θέση να πει πότε θα επανέλθει η υγεία του στην αρχική κατάσταση της. Η μητέρα του απευθύνει έκκληση στον υπουργό Υγείας της Κύπρου: «Σας απευθύνω θερμή έκκληση πρώτα ως μάνα και μετά ως πολίτης αυτού του τόπου να διαφυλάξετε τα δικαιώματα και την ελευθερία κάθε πολίτη και να μην επιτρέπετε τα μέτρα που λαμβάνονται να είναι τέτοια που να εξαναγκάζουν τους πολίτες να προβαίνουν σε ιατρικές πράξεις παρά τη θέληση τους, απλά και μόνο γιατί δεν “αντέχουν”. Ακριβώς όπως η Πολιτεία σέβεται την ελευθερία και διευκολύνει όσους θέλουν να εμβολιασθούν, οφείλει, ομοίως, να σεβαστεί και την ελευθερία αυτών, οι οποίοι, για δικούς τους λόγους, δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

 

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software