x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αττικό ζωολογικό πάρκο: Ο Κούγιας αναλαμβάνει φιλοζωική για τη θανάτωση του χιμπατζή

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες στη θανάτωση του χιμπατζή αναζητούν φιλοζωικές οργανώσεις που προσέλαβαν τον Αλέξη Κούγια να διερευνήσει αν προκύπτουν τέτοιες για τους υπεύθυνους του Αττικού ζωολογικού πάρκου. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της «η Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού δια του Προέδρου Κωνσταντίνου Σισμανίδη και του Γενικού Γραμματέως της Γιάννη Κάραλη με εξουσιοδότησε όπως διερευνήσω τυχόν ποινικές ευθύνες για την εν ψυχρώ εκτέλεση του γνωστού στα παιδιά όλης της Αττικής και όλης της Ελλάδος χιμπατζή με το όνομα Μπαζού, ο οποίος δραπέτευσε λόγω των ελλιπέστατων μέτρων ασφαλείας από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου εξετίθετο».

 

Οπως αναφέρει ο Κούγιας οι εντολείς του έχουν πάρα πολλά ερωτηματικά για την επιλογή της εκτέλεσης του ζώου αντί της αναισθητοποιήσεως του από τους αρμοδίους του πάρκου. Υπενθυμίζεται πως μετά από επεισόδιο με άλλους πιθήκους, ο χιμπατζής Μπαζού έφυγε από το κλουβί του. Όπως φαίνεται και στο βίντεο το άγριο ζώο αρχίζει και τρέχει σε σημείο με σταθμευμένα αυτοκίνητα. Λίγο αργότερα το ζώο απομονώνεται από το προσωπικό ασφαλείας του πάρκου και θανατώνεται. Την είδηση καθώς και τις τραγικές λεπτομέρειες για τη θανάτωση του ζώου, δημοσίευσε το Αττικό Ζωολογικό.

Ο Μπαζού ήταν ο μεγαλύτερος από τους 9 χιμπατζήδες του Πάρκου, ήταν 27 ετών (μεσήλικας περίπου για τα δεδομένα του είδους) και ήταν εξαιρετικά επιβλητικός, με ανάστημα περίπου 1,80 μ. Η εν λόγω πράξη έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία να πραγματοποιεί εχθές συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί και στο Twitter. Μάλιστα, εχθές, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο με τη στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

 Στην πόλη Σεντάϊ της Ιαπωνίας, το 2016, ένας μεγάλος κυρίαρχος αρσενικός χιμπατζής, με κάποιο τρόπο κατάφερε να βγει από το κλουβί του και να δραπετεύσει από το πάρκο Yagiyama. Ο Τσάτσα – έτσι ήταν το όνομα του χιμπατζή- βγήκε έξω από το πάρκο και επί δυο ώρες αγχωμένος, τρομαγμένος και επιθετικός περιφέρονταν στις γειτονιές της πόλης. Κάποια στιγμή σκαρφάλωσε και σε ένα στύλο ηλεκτρικού ρεύματος και άρχισε να αιωρείται από τα καλώδια.

Κανείς δεν όπλισε κάποιο θανατηφόρο όπλο. Ένας κτηνίατρος ανέβηκε σε ένα καλάθι γερανού της πυροσβεστικής. Και από εκεί χτύπησε με αναισθητικό βελάκι τον Τσάτσα. Ύστερα από λίγο ο χιμπατζής που το βελάκι με το αναισθητικό που τον είχε χτυπήσει, άρχισε να επιδρά, ζαλίστηκε και έπεσε από τα καλώδια. Και εκεί οι Ιάπωνες ήταν προετοιμασμένοι. Είχαν απλώσει ένα από τα ειδικά σεντόνια που έχει η πυροσβεστική και το θηλαστικό προσγειώθηκε αναίσθητο και με ασφάλεια. Ο Τσάτσα επέστρεψε στην αιχμαλωσία, και ανάρρωσε πλήρως.

 
 

Ακολουθήστε το Πενταπ

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software