x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Παραδοχή Βορίδη: «Εμείς φταίμε που οι Τούρκοι κατοχύρωσαν το εμπορικό σήμα Turkaegean στην ΕΕ»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Παραδέχτηκε την μέγιστη ευθύνη της κυβέρνησης για την υπόθεση του «Τουρκικού Αιγαίου» ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης!

 
Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Μ.Βορίδης με κατεβασμένο το κεφάλι ψιθύρισε «έτσι είναι» όταν ο Γιώργος Παπαδάκης σχολίασε ότι η Ελλάδα έπρεπε να προβάλλει αντιρρήσεις όταν κατατέθηκε το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «έπρεπε να το παλέψει όταν το θέμα συζητείτο στην Επιτροπή. Βγήκε η απόφαση; Τελείωσε!» είπε ο δημοσιογράφος με τον Μ.Βορίδη να το επιβεβαιώνει.
 

Πρόκειται για εγκληματική αδράνεια του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή του Νίκου Παπαθανάση, του Έλληνα Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών που επέτρεψαν στην Τουρκία το 2021 να διεκδικήσει και να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα «Turkaegean», την ώρα μάλιστα που ο Ερντογάν αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο νησιά του Αιγαίου!

 

Στη συνέχεια ο Βορίδης έριξε τις ευθύνες σε έναν… υπάλληλο ώστε να «καθαρίσει» τους κυβερνητικούς του συναδέλφους:

«Στην κατάθεση των εμπορικών σημάτων υπάρχει μια διαδικασία προβολής αντιρρήσεων από ενδιαφερόμενο μέρος (ιδιώτη) και ένας αυτεπάγγελτος έλεγχος όπου πρέπει και εκεί μπορούν να διατυπωθούν αντιρρήσεις, για τους λόγους που προβλέπει ο νόμος περί σημάτων. Αυτός ο αυτεπάγγελτος έλεγχος προφανώς δεν διενεργείται ούτε από τον κ. Παπαθανάση ούτε από τον κ. Σχοινά, αλλά από αρμόδιο υπάλληλο της διοικητικής επιτροπής σημάτων» δήλωσε.

Έπειτα, επιχείρησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να διορθώσει το απαράδεκτο λάθος, κάνοντας ένσταση εκ των υστέρων: «Αυτό το γεγονός, ότι δεν ασκήθηκε ορθός έλεγχος από την συγκεκριμένη υπηρεσία, ώστε να προβληθούν οι αντιρρήσεις πριν την αποδοχή του σήματος, δεν τελειώνει την διαδικασία των αντιρρήσεων… υπάρχει πρόσθετο στάδιο στο οποίο και μετά… μπορεί εν συνεχεία να προβληθεί αντίρρηση. Υπάρχει διαδικασία προσφυγής την οποία θα ενεργοποιήσει η ελληνική διοίκηση», είπε ο Μάκης Βορίδης και εξέφρασε την άποψή του ότι η χώρα μας θα κερδίσει την προσφυγή.

 

Μάλιστα ο Βορίδης, επανέλαβε την ολιγωρία της κυβέρνησης: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει αβλεψία της συγκεκριμένης υπηρεσίας… Προφανώς και είναι απολύτως δικαιολογημένη και εύλογη η ανησυχία και η ευαισθησία, αυτονοήτως θα έλεγα. Τίθεται ζήτημα λειτουργίας της υπηρεσίας, είναι και πολιτικό ζήτημα. Αυτή η υπηρεσία, ακριβώς επειδή εμφάνισε αυτά τα προβλήματα, της έχει ήδη αφαιρεθεί αυτή η αρμοδιότητα σε χρόνο προγενέστερο και έχει μεταφερθεί στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας», όπως ανέφερε.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software