x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συνεχείς προκλήσεις από την Τουρκία, «έκαναν» την Ψέριμο τουρκική

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Κλιμακώνει συνεχώς τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας η Τουρκία, ρίχνοντας όλο και περισσότερο «λάδι στη φωτιά», στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μάλιστα, στο «παιχνίδι» της ανεξέλεγκτης προκλητικότητας έχουν μπει για τα καλά και τα τουρκικά ΜΜΕ, που παίρνουν διαρκώς τη σκυτάλη της αναθεωρητικής ρητορικής από τα κυβερνητικά στελέχη της Τουρκίας, αναπαράγοντας ανιστόρητα και εμπρηστικά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu, πηγαίνοντας την προκλητικότητα σε άλλο επίπεδο και «κατασκοπεύοντας» επί της ουσίας την Ψέριμο, δημοσίευσε ρεπορτάζ, όπου υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, στρατιωτικοποιώντας το ελληνικό νησί, ενώ στηρλίτευσε και την προ ημερών επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη εκεί!

Όπως, λοιπόν, ανέφερε Anadolu, στην Ψέριμο -που, όπως επισημαίνεται, βρίσκεται 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Αλικαρνασσού- εντοπίστηκαν Έλληνες στρατιώτες και βαρύς οπλισμός.

 

«Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το νησί Ψέριμος, το οποίο δεν κατοικείται και απαγορεύεται η ύπαρξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων εκεί, ήρθε στο προσκήνιο με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τις προηγούμενες ημέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Anadolu, και συνεχίζει:

«Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, η οποία είχε ευρεία κάλυψη στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο Μητσοτάκης ανάρτησε στον λογαριασμό του στα social media την ελληνική σημαία που σχεδιάστηκε στο νησί, γράφοντας στην ανάρτησή του: “Το μπλε του Αιγαίου συναντά το μπλε της σημαίας”».

 

Ανευ προηγουμένου πρόκληση -«Η Ψέριμος είναι τουρκική»

Μέσα σε όλα, ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, Τούρκος συνταξιούχος συνταγματάρχης, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας, δήλωσε -μέσω του εν λόγω ρεπορτάζ- ότι η Ψέριμος ανήκει στην Τουρκία, σύμφωνα με το 12ο άρθρο της Συνθήκης της Λωζάννης, λόγω της απόστασής του από την ηπειρωτική χώρα!

Συγκεκριμένα, ο Gürsel Tokmakoğlu ισχυρίστηκε ευθαρσώς: «Διεκδικούν το νησί μας. Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αυτή η σημαία είναι έγκλημα. Είναι απαραίτητο να πούμε “αφαιρέστε τη σημαία από εδώ ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται”. Δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει στρατιωτική εγκατάσταση. Υπάρχουν συρμάτινοι φράχτες, υπάρχει δρόμος από πάνω και από κάτω, υπάρχει και ένα όπλο καλυμμένο, από τα λεγόμενα αντιαεροπορικά όπλα».

Η Τουρκία «κατασκοπεύει» και «χαρτογραφεί» την Ψέριμο

 

Παράλληλα, το τουρκικό πρακτορείο φροντίζει, μάλιστα, να αναλύσει λεπτομερώς όσα «είδε» στην Ψέριμο, τονίζοντας ότι στην είσοδο του νησιού υπάρχει ελικοδρόμιο που φαίνεται εύκολα από τις βάρκες, τα γιοτ και τα πλοία που περνούν, αλλά και ένα τσιμεντένιο φράγμα που εμποδίζει τον δρόμο, τέσσερις παρόμοιες κατασκευές, φρούρια και παρατηρητήρια, δεξαμενές νερού και συστήματα ηλιακής ενέργειας.

«Στην περιοχή, όπου γίνονται οικοδομικές δραστηριότητες, υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες με στολές παραλλαγής γύρω από τις πέτρινες κατασκευές που θυμίζουν χαρακώματα ή καταφύγια. Ενώ φαίνεται ότι κάποιοι στρατιώτες ξεκουράζονται μπροστά από τις δομές, οι στρατιώτες που περιπολούν και παρακολουθούν τραβούν την προσοχή», σημειώνει το ρεπορτάζ.

 

Δεν παραλείπει ακόμη να αναφερθεί και στην τεράστια ελληνική σημαία που έχει σχηματιστεί σε ένα ύψωμα του νησιού, το οποίο -όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu- εξαιρείται από το νομικό καθεστώς των Δωδεκανήσων, σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες, και το οποίο θα πρέπει να είναι ακατοίκητο και αποστρατιωτικοποιημένο.

«Και στις δύο πλευρές της σημαίας, ο εξοπλισμός του πυροβολικού διακρίνεται εύκολα στα καμουφλαρισμένα χαρακώματα. Η ελληνική σημαία αξιολογείται ως προσπάθεια δημιουργίας της αντίληψης στους περαστικούς ότι το νησί είναι “ελληνική γη”», σημειώνει χαρακτηριστικά το τουρκικό μέσο.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software