x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Έλον Μασκ: «Η Πόλη ονομάζεται Κωνσταντινούπολη» – Αυτό που δεν τολμά να πει ο Κ. Μητσοτάκης

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο μεγιστάνας προκάλεσε «εγκεφαλικό» στους Τούρκους έχοντας το θάρρος να πει την ιστορική αλήθεια
Ο Έλον Μασκ είναι γνωστό ότι λέει πάντα την γνώμη του χωρίς να κρατάει ίσες αποστάσεις και με ένα χιουμοριστικό tweet για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης αναφερόμενος στον θρύλο της Κερκόπορτας πήρε το μέρος του Ελληνισμού ονομάζοντας την Πόλη με το πραγματικό της όνομα: Κωνσταντινούπολη.
Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία με την φιγούρα του «stickman» στην οποία απεικονίζεται ως ένας Βυζαντινός στρατιώτης με το κράνος του, που ξυπνάει στον ύπνο και προσπαθεί να θυμηθεί αν κλείδωσε την πύλη του κίρκου (Κερκόπορτα), από την οποία εισήλθαν και κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη οι Γενίτσαροι τον Μάιο του 1453.

Την αλήθεια αυτή δεν την αναφέρει ούτε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός K.Mητσοτάκης ο οποίος δύο φορές τους τελευταίους μήνες αποκάλεσε την Πόλη «Ιστανμπούλ».

Η ανάρτησή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους Τούρκους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που σκοπεύει να εξαγοράσει έναντι του ποσού των 44 δισ. δολαρίων.
Η ανάρτησή του μπορεί να είναι χιουμοριστική αλλά δεν είναι ουδόλως προσβλητική και με έξυπνο τρόπο στηρίζει τις ιστορικές αλήθειες του Ελληνισμού.

Πιθανότατα δεν το κάνει επειδή είναι φιλέλληνας αλλά επειδή δεν του αρέσει να παίζουν με την νοημοσύνη του και να του… ξαναμαθαίνουν Ιστορία.
Για αυτό και μόνο το λόγο εκτιμούμε πως η απόκτηση του Τwitter από τον Νοτιοαφρικανό μεγιστάνα μόνο καλό μπορεί να κάνει σε μία εποχή που το να λέει κάποιος την άποψή του καθίσταται επικίνδυνο

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software