x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ξεριζώνουν πευκοδάσος για να βάλουν ανεμογεννήτριες!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Πρόεδρος της τοπικής Ενότητας Πλατανίου Αχαΐας Νίκος Κατσαρός αποκάλυψε στον Max Fm Πάτρας ότι σύντομα «θα αποψιλώσουν ένα ολόκληρο πευκοδάσος για να βάλλουν ανεμογεννήτριες οι οποίες θα είναι διπλάσιες σε ύψος από αυτές που υπάρχουν στο Παναχαϊκό».

Ο κ. Κατσαρός είναι μέλος της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες που έχει δημιουργηθεί από κατοίκους της περιοχής και δήλωσε πως χθες συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως είναι στο πλευρό τους και τους ενημέρωσε ότι θα είναι αρνητική η γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Οι δύο ανεμογεννήτριες σύμφωνα με τον κ.Κατσαρό θα βρίσκονται «μόλις στο ένα χιλιόμετρο από τα σπίτια η κάθε μια θα φτάνει σε ύψος τα 150 μέτρα δημιουργώντας προβλήματα στην περιοχή». Διεμήνυσε ακόμα ότι οι κάτοικοι και οι σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής δεν είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν να αγωνίζονται ώστε να μην προχωρήσει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Στο πλευρό της Επιτροπής, αλλά και των κατοίκων που λένε όχι στις ανεμογεννήτριες είναι και ο Δήμος Πατρέων, ο οποίος σήμερα κατήγγειλε ότι η τυχόν εγκατάστασή τους «θα κάνει τον βίο αβίωτο των κατοίκων σε όλα τα γύρω χωριά». Και συνεχίζει: «Η επικίνδυνη για τον λαό στάση τους «Ανεμογεννήτριες να ‘ναι και όπου να ‘ναι» (!!!), εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα, την υψηλή κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών, που επενδύουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software