x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Είναι σίγουρο ότι θα εμβολιαστούμε όλοι με τέταρτη δόση από Σεπτέμβρη»!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, βρισκόμαστε εν μέσω ενός «θερινού κύματος κορωνοϊού», αλλά (σ.σ. προς Θεού με τόσους τουρίστες), «δεν φαίνεται ότι θα ασκηθεί πίεση το Σύστημα Υγείας ώστε να οδηγήσει σε λήψη περιοριστικών μέτρων. Σε όλα τα μοντέλα που τρέχουμε δεν δείχνουν δυναμικές που θα πιέσουν το σύστημα υγείας για να χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Τα κρούσματα ως κρούσματα, είναι ένα κεφάλαιο. Το θέμα είναι κατά πόσο μετατρέπονται σε νοσηλείες. Προφανώς θα είναι περισσότερες αλλά δεν φαίνεται δυναμική πίεσης του συστήματος υγείας».

Για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τελευταία, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι οφείλεται «στην κινητικότητα αλλά και στις μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές». Και πρόσθεσε ότι λόγω της μεταδοτικότητας των συγκεκριμένων στελεχών του κορωνοϊού «είναι ανούσια τα περιοριστικά μέτρα».

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ.Πλεύρης όμως, από Σεπτέμβριο… βλέπουμε: «Θα υπάρξει ένας σχεδιασμός από Σεπτέμβριο καθώς αναμένεται άνοδος κρουσμάτων και αναλόγως της πίεσης που θα ασκηθεί μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν πολλά (μέτρα) αλλά μπορεί να μην ενεργοποιηθεί τίποτα».

Στην ΕΡΤ μίλησε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία όχι απλά προετοίμασε το έδαφος για την τέταρτη δόση σε όλους, αλλά το παρουσίασε και ως δεδομένο:

«Οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα είναι οι πρώτες που θα πρέπει να εμβολιαστούν. Είναι σίγουρο ότι θα εμβολιαστούμε όλοι με τέταρτη δόση από Σεπτέμβρη. Αυτό που περιμένουμε είναι ότι τα εμβόλια θα είναι αναπροσαρμοσμένα και πολύ καλύτερα. Τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Πρέπει να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι. Δεν θα περιμένουμε τελευταία στιγμή για να κάνουμε ανακοινώσεις. Ο ιός είναι εδώ. Κανείς δεν είπε ότι έφυγε».

Σε ότι αφορά την άνοδο των κρουσμάτων, η κ.Παγώνη σχολίασε: «Τα κρούσματα έχουν ανέβει. Είναι αναμενόμενο. Κινητικότητα υπάρχει, τουρισμός υπάρχει. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην έχουμε αύξηση βιοδεικτών, των θανάτων και των διασωληνωμένων. Η αύξηση της θετικότητας δεν προβληματίζει τους ειδικούς γιατί έχουμε πλέον στη διάθεσή μας και τα αντιικά φάρμακα».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software