x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Αγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις: 46 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη και drone

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε συνολικά 46 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησε τη Δευτέρα η τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Συνολικά, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν 11 τουρκικά αεροσκάφη (8 F-16 σε τέσσερα ζεύγη, ένα μη επανδρωμένο UAV και δύο κατασκοπευτικά CN-235).

Οι 30 παραβιάσεις του εναέριου χώρου έγιναν από τα κατασκοπευτικά CN-235, 10 από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και οι υπόλοιπες 6 από τα μαχητικά F-16.

Τα τουρκικά αεροσκάφη κινήθηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και προέβησαν επίσης σε 7 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

 

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δημαγωγεί και κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα – Διπλωματικές πηγές: Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές στις έωλες τουρκικές αιτιάσεις

Εν τω μεταξύ, τη σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας πήρε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται από το Σάββατο στα Κατεχόμενα.

Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δημαγωγεί. «Κλαίγεται», είπε, «στη διεθνή κοινότητα ότι θα της επιτεθούμε».

 

«Η Ελλάδα επιδίδεται σε δημαγωγία, ανέντιμη ρητορική, δεν μπορεί να δώσει νόμιμη απάντηση στις επιστολές της Άγκυρας», ανέφερε ακόμα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software