x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κίνα: Θα υποβάλει σε τεστ εκατομμύρια ανθρώπους λόγω εστίας κορωνοϊού σε μπαρ του Πεκίνου

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Κίνα θα υποβάλει σε τεστ εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ παράλληλα θέτει σε απομόνωση χιλιάδες κατοίκους λόγω εστίας κορωνοϊού σε μπαρ του Πεκίνου.

Συγκεκριμένα, οι αρχές στο Πεκίνο προσπαθούν σήμερα να περιορίσουν την έξαρση covid-19 που συνδέεται με ένα μπαρ 24ωρης λειτουργίας, γνωστό για το φθηνό αλκοόλ που προσφέρει και τα πλήθη πελατών που συγκεντρώνει, με εκατομμύρια ανθρώπους να είναι αντιμέτωποι με υποχρεωτικά τεστ και χιλιάδες άλλους με στοχευμένα lockdowns.

200 κρούσμα εμφανίστηκαν στο Πεκίνο

Η έξαρση σχεδόν 200 κρουσμάτων συνδέεται με το Heaven Supermarket Bar, που είχε μόλις ξανανοίξει καθώς οι περιορισμοί στο Πεκίνο χαλάρωσαν την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που αντανακλά πόσο δύσκολο θα είναι για την Κίνα να καταστήσει επιτυχή και αποτελεσματική την πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων COVID ενώ το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου μαθαίνει να συμβιώνει με τον ιό.

 

Η επανεμφάνιση κρουσμάτων COVID δημιουργεί επίσης νέες ανησυχίες για τις προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Η Κίνα μόλις τώρα κατάφερε να ξεφύγει από το βαρύ πλήγμα που επέφερε το διάρκειας δύο μηνών lockdown της Σανγκάης, της πολυπληθέστερης πόλης της χώρας και νευραλγικού εμπορικού κέντρου, που προκάλεσε τριγμούς στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Από 6 Ιουνίου τα εστιατόρια του Πεκίνου λειτουργούσαν κανονικά

Την 6η Ιουνίου τα εστιατόρια του Πεκίνου άρχισαν και πάλι να δέχονται καθήμενους πελάτες, ύστερα από διάστημα ενός και πλέον μήνα από την επιβολή διάφορων περιορισμών για την COVID στην πόλη 22 εκατ. κατοίκων. Πολλά εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια και άλλοι χώροι ήταν κλειστοί, η λειτουργία μέρους του δικτύου μέσων μεταφοράς της πόλης είχε ανασταλεί, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι τηλεργάζονταν.

«Τώρα πρέπει να κάνουμε τεστ κάθε μέρα. Είναι λίγο φασαρία, αλλά είναι απαραίτητο», δήλωσε ο 21χρονος Τσάο, που εργάζεται σε παντοπωλείο στην περιοχή Τσαογιάνγκ του Πεκίνου, όπου εντοπίστηκε η τελευταία εστία κορωνοϊού. «Η κατάσταση με τον ιό έχει επηρεάσει λίγο τη δουλειά μας, υπάρχει μείωση περίπου 20-30%».

 

3,5 εκ. διαγνωστικά τεστ στην Τσαογιάνγκ

Στην Τσαογιάνγκ ξεκίνησε σήμερα μια τριήμερη διαδικασία μαζικών διαγνωστικών τεστ για τους περίπου 3,5 εκατ. κατοίκους. Έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 10.000 στενές επαφές των θαμώνων του μπαρ και τα συγκροτήματα στα οποία διαμένουν έχουν τεθεί σε lockdown, ενώ η προγραμματισμένη επαναλειτουργία κάποιων σχολικών μονάδων στην περιοχή αναβλήθηκε.

Οι ουρές σε κάποια σημεία όπου γίνονται τεστ ξεπερνούσαν σήμερα τα 100 μέτρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του Reuters. Γύρω από πολλά συγκροτήματα διαμερισμάτων έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά οδοφράγματα, ενώ υπάλληλοι με στολές προστασίας ψέκαζαν απολυμαντικό στους γύρω χώρους.

Την προηγούμενη εβδομάδα χαλάρωσαν τα μέτρα στην Κίνα

 

Την περασμένη εβδομάδα, καθώς χαλάρωσαν οι περιορισμοί στην εστίαση, το Heaven Supermarket Bar, μεγάλο κατάστημα πώλησης αλκοόλ με self-service το οποίο διαθέτει καθίσματα, καναπέδες και τραπέζια, έγινε και πάλι δημοφιλές μεταξύ των νέων που τους είχαν λείψει οι κοινωνικές επαφές και τα πάρτι κατά τη διάρκεια των περιορισμών για την COVID. Το μπαρ, που στους διαδρόμους του μπορεί να βρει κανείς από βαριά τοπικά αλκοολούχα ποτά ως βέλγικη μπύρα, είναι γνωστό στους ξενύχτηδες του Πεκίνου για τα τραπέζια του που είναι γεμάτα με άδεια μπουκάλια και τους πελάτες που αποκοιμιούνται στους καναπέδες μετά τα μεσάνυχτα.

Με σχεδόν 200 κρούσματα COVID να συνδέονται με το συγκεκριμένο μπαρ από τις 9 Ιουνίου, οι αρχές χαρακτήρισαν την έξαρση «σφοδρή» και «εκρηκτική» -οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί ζουν ή εργάζονται σε 14 από τις 16 περιφέρειες της κινεζικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τις αρχές.

Αξιωματούχοι της πόλης δεν έχουν ακόμα κάνει κάποιο σχόλιο για την ακριβή αιτία της έξαρσης, ούτε έχουν εξηγήσει για ποιο λόγο δεν επαναφέρουν ακόμα το επίπεδο των περιορισμών που επιβλήθηκαν τον περασμένο μήνα. Η εστία στο μπαρ προκλήθηκε από κενά και εφησυχασμό στην πρόληψη της επιδημίας, ανέφερε σε σημερινό άρθρο η εφημερίδα Beijing Evening News.

«Σε μια περίοδο κατά την οποία….αποκαθίσταται η ομαλότητα στην πόλη, η αποτυχία του Heaven Supermarket Bar σημαίνει ότι οι δυσκολίες και οι προσπάθειες αμέτρητων ανθρώπων ήταν μάταιες», ανέφερε η εφημερίδα. Εάν η έξαρση λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, «οι επιπτώσεις μπορεί να είναι σοβαρές και τέτοιες που κανείς δεν θα ήθελε να δει».

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software