x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει η Ιωάννα Μάρτη                       

Από το «άδειασμα» που έκανε το ΚΚ-Ρωσίας στο «δικό μας» ΚΚΕ για τη στάση του τελευταίου στο Ουκρανικό ζήτημα, προκύπτει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ!

Είναι αυτό το πολύ εύστοχο, που είχε πει ο Χάρρυ Κλιν για το ΚΚΕ: «ενώ έκλεισε το εργοστάσιο, η αντιπροσωπεία επιμένει να είναι ανοικτή...!»

Βέβαια το ΚΚΕ επιμένει να είναι ανοικτό διότι υπάρχουν και οι 17 μεγάλες ΑΕ (ανώνυμες εταιρείες), που διαθέτει κι έχει να διαχειριστεί μέσα από τη συμφωνία, που έχει συνάψει με το πολιτικό σύστημα και που λέει ότι:

Το ΚΚΕ μπορεί ως πολιτικός φορέας να είναι μέτοχος σε όσες ανώνυμες εταιρείες θέλει (χωρίς έλεγχο προέλευσης των κεφαλαίων αυτών των εταιρειών), αρκεί να συνιστά ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ για τη λεγόμενη «εργατική τάξη», ώστε αυτή να ελέγχεται. Για την Ιστορία, το ΚΚΕ είχε φέρει στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση νομοσχέδιο, ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ και φυσικά η Βουλή έκανε το χατίρι στο ΚΚΕ και ψήφισε το νομοσχέδιο, που έγινε νόμος του κράτους.

Αυτός είναι και ο λόγος, που εδώ και αρκετές δεκαετίες το ΚΚΕ έχει ομολογήσει ότι δεν επιθυμεί να κυβερνήσει και με την επιλογή του αυτή συνιστά «κόμμα διαμαρτυρίας» και όχι «κόμμα εξουσίας».

Όσο για την προέλευση των κεφαλαίων, με τα οποία δημιουργήθηκαν οι μεγάλες εταιρείες, αυτά είναι τα χρήματα που περίσσεψαν από τις χρηματοδοτήσεις των Σοβιετικών, καθώς και των Άγγλων κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Τα χρήματα που προορίζονταν για τον «3ο γύρο» (την ένοπλη εξέγερση, που τελικά ματαιώθηκε από τους ίδιους τους ΚΚΕδες), χρειαζόταν κάπου ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΘΟΥΝ κι επενδύθηκαν στη συμμετοχή σε εταιρείες, οι οποίες φαινομενικά ανήκαν σε ιδιώτες, πλην όμως οι ιδιώτες αυτοί ήταν «μπροστινοί» κι έμπιστοι του κόμματος...

Ας σημειωθεί ότι το ΚΚΕ αρνείται πεισματικά έλεγχο των λογιστικών του βιβλίων, κάτι για το οποίο η Ελληνική Πολιτεία σκανδαλωδώς δεν επέμεινε ποτέ.

Για το ΚΚΕ βρέθηκε το κατάλληλο πολιτικό αφήγημα επί μερικές δεκαετίες, μόνο που μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, τους έληξε και το τραβούσαν από τα μαλλιά, προκειμένου να συνεχίσουν να υπάρχουν ως πολιτικός φορέας.

Τώρα, που τους άδειασε και το μητρικό τους κόμμα, τα πράγματα έφτασαν στο τέλος. Πρόκειται κιόλας να γίνουν ακόμη χειρότερα, όταν ο «κακός Πούτιν» θα ζητήσει από το ΚΚΕ πίσω τα χρήματα, που του είχε διαθέσει η Σοβιετική Ένωση πριν οκτώ δεκαετίες (η Ρωσία είναι δικαιοδόχος της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης).

Τελευταία σανίδα σωτηρίας του ΚΚΕ, αναμένεται να είναι τα συστημικά ΜΜΕ, που πρόκειται για άλλη μια φορά να κληθούν να πλέξουν το εγκώμιο στο επίσης συστημικό κόμμα των 17 ΑΕ. Για να δούμε...!

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software