x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο Μητσοτάκης αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη «Ιστανμπούλ» για δεύτερη φορά!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αποκάλεσε για άλλη μία φορά την Κωνσταντινούπολη, Ιστανμπούλ! Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με δηλώσεις του από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός τον δείχνει να αναφέρει την Κωνσταντινούπολη με την τουρκική ονομασία, δηλαδή με την ονομασία που της έδωσαν οι Τούρκοι μετά την κατάκτησή της από τον Μωάμεθ τον Πορθητή το 1453.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες που αποκαλεί την Βασιλεύουσα των Ορθοδόξων και των Ελλήνων, ως «Ιστανμπούλ» καθώς το ίδιο είχε πει και στα μέσα Μαρτίου με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη και αναφέρει χαρακτηριστικά πως βρίσκεται στην Istanbul!

Ο Κ. Μητσοτάκης φαίνεται με ευκολία να απεμπολεί το όνομα της Πόλης, σε μια περίοδο μάλιστα που η γειτονική χώρα  δεν σταματά τις προκλήσεις με καθημερινές παραβιάσεις τόσο του Εθνικού Εναέριου Χώρου, όσο και των θαλάσσιων συνόρων, μέσω της «γαλάζιας πατρίδας», η  οποία διεκδικεί κυριολεκτικά το μισό Αιγαίο.  

 

Κάτι που άλλωστε έκανε και με την Μακεδονία καθώς έχει αποδεχτεί την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και είναι ο πρώτος υποστηρικτής της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software