x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ζαχάροβα για ανεκδιήγητο: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι παρομοιάσατε τους Ναζί του Αζοφ με τους υπερασπιστές του Μεσολογγίου»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας μετά από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, αλλά και τη νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Σε δηλώσεις της εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον: «Πρόσφατες δηλώσεις των ελληνικών αρχών μαρτυρούν την προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί στο δυτικό αντιρωσικό μέτωπο» σημείωσε και στη συνέχεια τόνισε ότι Μητσοτάκης έδωσε «ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών».

Η Ζαχάροβα σχολίασε ότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παρομοίασε του ναζιστές μαχητές του Αζόφ με τους απελευθερωτές του Μεσολογγίου: «Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το τάγμα Αζόφ -1826», είπε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, πρόκειται για προσπάθεια της Ελλάδας να δικαιολογήσει την ένταξή της στο αντιρωσικό μέτωπο: «Στην πραγματικότητα, μεταξύ άλλων, μιλάμε για άλλη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί ενεργά στο δυτικό αντιρωσικό μέτωπο, μεταξύ των πρώτων που έστειλαν όπλα στο Κίεβο, με τη βοήθεια των οποίων οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν καθημερινά τον άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς, σκοτώνει ανθρώπους στο Ντόνιετσκ, στο Ρουμπίζνε, στην Αβντιέβκα και σε άλλους οικισμούς».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, «η ελληνική ηγεσία αναπαράγει προσεκτικά διεστραμμένες ερμηνείες των ενεργειών της Ρωσίας, η οποία, μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες να επιτύχει μια ειρηνική διευθέτηση της ενδοουκρανικής σύγκρουσης, αναγκάζεται να υπερασπιστεί τον ρωσόφωνο πληθυσμό της Ουκρανίας, το γενικό πλαίσιο της κατάστασης ασφάλειας στην περιοχή και στον κόσμο».

Επιπλέον, η ίδια έκανε λόγο για αβάσιμες κατηγορίες κατά της Ρωσίας: «Αποκλείεται μια εναλλακτική άποψη ή απλώς η πιθανότητα να παρουσιαστεί κάτι σαν αντίθεση, γιατί τα ρωσικά ΜΜΕ αποκλείονται από τον ελληνικό χώρο ενημέρωσης».

«Οι αναδυόμενες νέες προκλήσεις δεν μένουν χωρίς επαρκείς απαντήσεις από τη ρωσική πλευρά», κατέληξε η Ζαχάροβα.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software