x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

26 Μαρτίου σαν σήμερα: 2000, αρχίζει η περίοδος Πούτιν

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Μαρτίου

 

1707…. Με την Πράξη Ενωσης της Σκοτίας, η Αγγλία και η Σκοτία γίνονται μία χώρα.

 

1881…. Η Θεσσαλία προσαρτάται στην Ελλάδα.

 
 

1896…. Ο Λεωνίδας Πύργος είναι ο πρώτος Έλληνας ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Στον τελικό του ξίφους ασκήσεως διδασκάλων νικά τον γάλλο Περονέ και κατακτά το χρυσό μετάλλιο.

1937…. Στο Τέξας, οι καλλιεργητές σπανακιού αναγείρουν το άγαλμα ενός μεγάλου ευεργέτη του κλάδου, του Ποπάι.

 

1969…. Στο Χίλτον του Αμστερνταμ, ο Τζον Λένον και η Γιόκο Ονο κάνουν το πρώτο «μπέντ-ιν» για την ειρήνη, δηλαδή μία ξαπλωτή διαμαρτυρία, όπου το ζεύγος παραμένει στο κρεβάτι για μέρες, ζητώντας με αυτό τον τρόπο ειρήνη στο Βιετνάμ.

1993…. Ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Λεχ Βαλέσα, εγκαινιάζει μια τηλεφωνική γραμμή, μέσω της οποίας ο λαός θα μπορεί να επικοινωνεί απευθείας μαζί του.

1995…. Τίθεται σε ισχύ η Συνθήκη Σένγκεν για την κατάργηση των ενδοσυνοριακών ελέγχων στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επτά από τις δεκαπέντε χώρες- μέλη εφαρμόζουν τη συνθήκη Σένγκεν, η οποία δεν έχει επικυρωθεί ακόμα από την Ελλάδα.

 

1997…. Εντοπίζονται στις ΗΠΑ, τα πτώματα τριάντα εννέα ανθρώπων. Ολοι τους ήταν μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης η Πύλη του Παραδείσου και αυτοκτόνησαν ομαδικά.

2000…. Εκλέγεται Πρόεδρος της Ρωσίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σαν σήμερα το 1904 γεννήθηκε ο Ξενοφών Ζολώτας, οικονομολόγος και ακαδημαϊκός, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός επί οικουμενικής κυβέρνησης την περίοδο 1989 – 1990 και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επί 19 χρόνια και το 1911 ο μεγάλος αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, Τενεσί Γουίλιαμς. Την ίδια μέρα το 1827 πέθανε ο γερμανός συνθέτης, Λούντβιχ φον Μπετόβεν και το 1940 ο Σπύρος Λούης, oλυμπιονίκης του μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software