x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η «αντιελίτ» του Κολλεγίου Αθηνών

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι εξωμότες της «στοάς» του σχολείου των ελληνικών ελίτ

Το Κολλέγιο Αθηνών είναι το σχολείο της ελληνικής ελίτ. Μεταπολιτευτικά και μέχρι σήμερα έχει βγάλει τους μισούς πρωθυπουργούς της χώρας. Ανδρέας Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Λουκάς Παπαδήμος και Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακόμη κι ο Κώστας Καραμανλής είναι απόφοιτος του αντιστοίχου Κολλεγίου της Θεσσαλονίκης, του Ανατόλια. Αν πιάσουμε δε και τους υπουργούς και τους βουλευτές, τότε η λίστα θα είναι πολυσέλιδη.

Η πληροφορία προκαλεί ίσως αποστροφή σε αρκετούς, καθώς έχει επικρατήσει στην πολιτική και δημοσιογραφική «πιάτσα», ότι το Κολλέγιο και ο σύλλογος των αποφοίτων του είναι ενός είδους «στοά», της οποίας τα μέλη αλληλοϋποστηρίζονται και διαπλέκονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πολιτικού ορίζοντα μαζί με την επιχειρηματική ελίτ, που επίσης συντίθεται σε μεγάλο βαθμό από την ίδια δεξαμενή.

Αυτή μπορεί να είναι μία εικασία. Συχνά, οι δεσμοί δεν είναι οικονομικοί ή πολιτικοί, αλλά έχουν να κάνουν περισσότερο με έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας, βασισμένο σε δύο βασικά συστατικά. Το ένα είναι ότι κάθε απόφοιτος του Κολλεγίου, ανεξαρτήτως της κοινωνικής του τάξεως – και ναι, υπάρχουν πολλοί μαθητές χαμηλοτέρων κοινωνικών στρωμάτων, λόγω του ισχυρότατου ταμείου υποτροφιών που συντηρεί η κοινότητα του σχολείου - έχει μάθει να συνυπάρχει ως ισότιμος ανάμεσα σε γόνους μεγαθηρίων της πολιτικής, επιχειρηματικής και πολιτιστικής ελίτ της χώρας. Αποφοιτώντας κανείς από το σχολείο αυτό, μπορεί να κοιτάξει τον οποιοδήποτε στα μάτια και αυτό είναι – αν μη τι άλλο – ένα μεγάλο όπλο για έναν νέο που ξεκινά τη ζωή του.

Η ελίτ γεννά την αντιελίτ

Διαβάζοντας τα βιογραφικά των στελεχών της Πατριωτικής Ενώσεως διαπιστώσαμε ορισμένες ενδιαφέρουσες συμπτώσεις: Ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών. Επίσης απόφοιτοι και συμμαθητές στο Κολλέγιο είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παναγιώτης Δούμας, όπως και ο Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Μπουλούκος. Ακούγεται δε ότι αρκετοί από τους περιφερειακούς συνεργάτες του κόμματος των Μελισσίων (εκεί εδρεύει το κόμμα του Πρ. Εμφιετζόγλου), ανήκουν επίσης στον ίδιο κύκλο.

Αν μάλιστα αληθεύει ότι κοντά στο εγχείρημα του Προδρόμου Εμφιετζόγλου, μετά την ένταξη του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με το κόμμα του ΠΑΤΡΙΔΑ, είναι και ο κολλεγιόπαις πρώην Διευθυντής Πολιτικού Σχεδιασμού της Κυβερνήσεως Καραμανλή, Νίκος Καραχάλιος, ο οποίος τελευταία επιτίθεται κατά ριπάς μέσα από εφημερίδες, ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα κατά του συναποφοίτου του Κυριάκου Μητσοτάκη, τότε μπορούμε κάλλιστα να συμπεράνουμε ότι μέσα από την ελίτ γεννιέται μία πατριωτική «αντιελίτ», που γνωρίζει να διαβάζει το μυαλό των κυβερνόντων και κυρίως δεν τους φοβάται.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software