x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Φουρτούνα» στο Στόλο με το επίδομα κοροϊδία για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οργή και αγανάκτηση στο ΠΝ από τον αποκλεισμό του Στόλου από το επίδομα που υποτίθεται ότι αφορούσε αυτόν.

Το προσωπικό του ΠΝ βρίσκεται στα κάγκελα εδώ και χρόνια. Και αναφερόμαστε σε προσωπικό που όποτε του ζητήθηκε δεν επέστρεψε άμεσα στην Υπηρεσία του, αλλά σε χρόνο ρεκόρ έφτασε και στην άλλη άκρη της ελληνικής επικράτειας όπως το καλοκαίρι του 2020. Βέβαια με τα νέα δεδομένα, τόσο η ελληνική επικράτεια, όσο και η υπόλοιπη Υφήλιος έχουν πλέον ως σημείο αναφοράς τον Α/ΓΕΕΘΑ, αφού στο πλαίσιο κάποιου νέου είδους μεγαλομανίας και ναρκισσισμού, χωρίζεται σε «εντός ή εκτός περιοχή ευθύνης» αυτού. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι το προσωπικό δεν ζει στο γυάλινο πύργο της Ηγεσίας. Με ένα πραγματικά απίστευτο έγγραφο οι συνδικαλιστές του ΠΝ, η Ένωση Νήσων που εδρεύει στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, καταρρίπτουν οριστικά το αφήγημα της κυβέρνησης περί δήθεν μέριμνας για το προσωπικό του Στόλου. Για την ακρίβεια, κάνει λόγο για άθλια και κατάπτυστη ΚΥΑ, μιλώντας μάλλον όχι αδίκως για φιάσκο, ενώ εισάγει τον εύστοχο όρο «περικοπές μέριμνας» που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα των στελεχών του ΠΝ. Επιβεβαιώνοντας το militaire αποδεικνύουν ότι η ΚΥΑ είναι γραμμένη με τρόπο τέτοιο που να αποκλείει το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί σε πολεμικά πλοία! Αρχικά εξαιρεί τις ασκήσεις, που ως γνωστόν είναι σχεδόν τα μισά ταξίδια των πλοίων, μετά εξαιρεί του «ειδικούς πλόες», τους οποίους δεν προσδιορίζει και τέλος εξαιρεί όσους λαμβάνουν αποζημίωση για εκτέλεση υπηρεσίας. Μόνο που η πλεύσιμη αποζημίωση είναι αποζημίωση για εκτέλεση υπηρεσίας.

Άρα τι ακριβώς αφορά το Στόλο εκτός από τον… τίτλο της ΚΥΑ; Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΣΠΕΕΝΠΑ είχε προειδοποιήσει ακριβώς γι’αυτή την εξέλιξη ένα μήνα πριν, κάνοντας λόγο για μεθόδευση που ως σκοπό είχε να βολέψει «ημετέρους». Τελικά οι προβλέψεις έπεσαν μέσα 100%. Άραγε αυτό πόσο τιμάει τον Υπουργό Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο, που σχετικά πρόσφατα είχε απαντήσει μέσα στη Βουλή ότι δήθεν αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις δυσκολίες του προσωπικού του ΠΝ που είναι το Όπλο με τις περισσότερες παραιτήσεις; Το μόνο βέβαιο είναι ότι το επίδομα που ξεκίνησε να αφορά το Ναυτικό, τελικά κατάντησε (όπως εύστοχα λένε οι συνδικαλιστές) να το αποκλείει εντελώς. Ακόμα χειρότερα, είναι πιθανό να φέρνει και μειώσεις επί της τρέχουσας αποζημίωσης της πλεύσιμης! Όπως χαρακτηριστικά κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα στο Ναύσταθμο, «ζητείται Ηγέτης». Ο Ναύαρχος Κ. Χρηστίδης είναι ένα όνομα που ακόμα συζητείται ακριβώς επειδή όταν του τέθηκε το δίλημμα, επέλεξε την αξιοπρέπεια (παραίτηση). Ηγέτης με ευρεία αποδοχή διότι στα δύσκολα ήταν δίπλα στο προσωπικό ήταν και ο Αρχηγός Στόλου, Ναύαρχος Π. Λυμπέρης, ένα όνομα που κάνει κάποιους στο ΥΠΕΘΑ να αισθάνονται άβολα και η αποστρατεία του οποίου προκάλεσε όπως μαθαίνουμε πολύ σοβαρές αντιδράσεις.

Πάντως από την τρέχουσα Ηγεσία, κανείς δεν φαίνεται να εξασφαλίζει το σεβασμό και την αποδοχή του προσωπικού. Ίσως γι’αυτό φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν το σεβασμό επειδή δεν μπορούν να εμπνεύσουν. Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να προβληματίζει, αλλά μάλλον δεν υπάρχει ούτε στοιχειώδης ικανότητα αυτοκριτικής από κάποιους, αλλά ούτε και στοιχειώδης ευθιξία.

Και το Ναυτικό όπως έχουμε ξαναπεί, δεν συγχωρεί, όπως υπενθύμισε και ο Ναύαρχος Χρηστίδης με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software