x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Περήφανη Αρμενία! Η κίνηση που μπορεί να την καταστήσει αντίβαρο σε Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε μία κίνηση υψηλής ευφυίας αλλά και εθνικής υπερηφάνειας, η Αρμενία προτείνει την ίδρυση ενός διαδρόμου από τον Περσικό Κόλπο εώς τη Μαύρη Θάλασσα για τη σύνδεση των Ινδιών με τη Ρωσία και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το ινδικό δημοσίευμα, «The Economic Times», η πρόταση έγινε την περασμένη εβδομάδα από μια Αρμενική ομάδα που επισκέφθηκε την Ινδία και αποτελείτο από ανώτερους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Αρμένιου υπουργού Εξωτερικών Αραράτ Μιρζογιάν.

Ο προτεινόμενος διάδρομος -ο οποίος θα είναι παράλληλος με τον Διεθνή Διάδρομο Μεταφορών Βορρά-Νότου (INSTC)- θα στοχεύει να συνδέσει τη Βομβάη με το Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν και μετά την Αρμενία και εν συνεχεία με την Ευρώπη ή τη Ρωσία, παρακάμπτοντας το Αζερμπαϊτζάν με το οποίο η Ινδία έχει χλιαρούς δεσμούς. στενή συνεργασία με την Τουρκία και το Πακιστάν.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Αρμενία έχει αναζητήσει ινδικές επενδύσεις για τον διάδρομο στην Αρμενική επικράτεια. Ο διάδρομος Περσικού Κόλπου-Μαύρης Θάλασσας ταιριάζει καλά στα σχέδια της Ινδίας καθώς αναζητά πρόσθετες διαδρομές για να φτάσει στην Ευρώπη, παρακάμπτοντας τη Διώρυγα του Σουέζ και αποφεύγοντας τον αρνητικό αντίκτυπο της σύγκρουσης Ρωσίας-Δύσης. Ο ίδιος ο διάδρομος μπορεί να συνδέει το Ιράν με τη Γεωργία είτε μέσω Αρμενίας είτε μέσω Αζερμπαϊτζάν.

Στη συνέχεια, η Αρμενία σχεδιάζει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ινδία για να συζητήσει τη συμμετοχή ινδικής χρηματοδότησης και ινδικών εταιρειών στο έργο.

Πρόκειται για μία αριστοτεχνική κίνηση, σε συνέχεια των στρατιωτικών συμφωνιών που έχει συνάψει η Αρμενία με την Ινδία. Με αυτή την κίνηση, η Ινδία καθίσταται εγγυητής της εδαφικής ακεραιότητας της Αρμενίας και η Ινδία λύνει το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει, αλλά και το διαχρονικό θέμα με την διώρυγα του Σουέζ, εξοικονομώντας δισεκατομμύρια.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software