x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Παρέμβαση Μητσοτάκη στον Ντογιάκο για να «τρέξουν» οι έρευνες για τα Τέμπη…

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η κατακραυγή του κόσμου για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη ανάγκασε τον πρωθυπουργό να βάλει στην άκρη την μέχρι τώρα άποψη του ότι κανείς και για κανέναν λόγο δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Το τήρησε απολύτως στην υπόθεση των υποκλοπών για την οποία όλα κινούνται σε ρυθμούς «ριπλέϊ».

 

Τώρα ο πρωθυπουργός αποφάσισε να παρέμβει και με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ζητά την προτεραιοποίηση των υποθέσεων που αφορούν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και την ανάθεσή τους στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο εφόσον κρίνει έτσι. Ο κ. Μητσοτάκης ζητά από τον κ. Ντογιάκο ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων, να προχωρήσει ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, επισημαίνοντας ότι το πόρισμα της επιτροπής “αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα για να καταστεί μέρος της δικογραφίας”.

Η επιστολή του πρωθυπουργού στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο:

 

«Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ

 
 

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο σας ζητώ εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεση τους εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανέξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από διοικητική και τεχνική άποψη.

 

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμα της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software