x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Άρχισαν και πάλι οι πτήσεις προς Αγία Πετρούπολη! Δεν εντόπισαν κάτι τα μαχητικά!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Νεότερη ενημέρωση: Οι πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο Πούλκοβα της Αγίας Πετρούπολης, που ανεστάλησαν προσωρινά νωρίτερα σήμερα, ξανάρχισαν, ενώ ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων γύρω από αυτό άνοιξε περί τις 12:00 (τοπική ώρα· 11:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και δεδομένα του εξειδικευμένου ιστότοπου FlightRadar24.

Η δημοτική αρχή στην Αγία Πετρούπολη ανακοίνωσε λίγη ώρα νωρίτερα μέσω Telegram το κλείσιμο του αεροδρομίου για όλες τις πτήσεις προσωρινά, χωρίς να εξηγήσει γιατί.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της μεγαλούπολης, ότι είχε εντοπιστεί ιπτάμενο αντικείμενο άγνωστης ταυτότητας, που οδήγησε στο κλείσιμο του αερολιμένα. Την ίδια πληροφορία είχε μεταδώσει προηγουμένως ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Baza, προσθέτοντας πως απογειώθηκαν εσπευσμένα καταδιωκτικά.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως τα αεροσκάφη τα οποία στάλθηκαν να ερευνήσουν και να αναχαιτίσουν το αντικείμενο δεν βρήκαν κάτι στο στίγμα.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ουδεμία επίσημη εξήγηση για το τι προκάλεσε το πρόβλημα, ή το πως εντοπίστηκε το «άγνωστο» αντικείμενο.

Πτήσεις προς την Αγία Πετρούπολη, ανάμεσά τους πέντε που είχαν αναχωρήσει από τη Μόσχα, είχαν κάνει αναστροφή κι επέστρεφαν περί τις 11:00 (τοπική ώρα· στις 10:00 ώρα Ελλάδας), αφού αρχικά έκαναν κύκλους. Το κλείσιμο του εναέριου χώρου επηρέασε επίσης πτήσεις προς τον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ, που χρειάζεται να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Αγίας Πετρούπολης.

===============================================

Όλες οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πούλκοβα της Αγίας Πετρούπολης ανεστάλησαν προσωρινά, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, καθώς ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως εντοπίστηκε στην περιοχή ιπτάμενο αντικείμενο η ταυτότητα του οποίου είναι άγνωστη, πιθανόν τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Ο δήμος της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, ανέφερε μέσω Telegram πως όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν ως τουλάχιστον τις 12:00 (τοπική ώρα· 11:00 ώρα Ελλάδας). Δεν διευκρίνισε τον λόγο.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Πούλκοβα θα παραμείνει κλειστός ως τις 13:20 (12:20), επικαλούμενο πηγή που δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Baza, που το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει, ιπτάμενο αντικείμενο «άγνωστης ταυτότητας» εντοπίστηκε στην περιοχή και απογειώθηκαν εσπευσμένα καταδιωκτικά για αναγνώριση ή/και αναχαίτιση.

Την ίδια πληροφορία μετέδωσε επίσης το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Μεταξύ άλλων, πέντε πτήσεις που είχαν αναχωρήσει από τη Μόσχα για την Αγία Πετρούπολη έκαναν αναστροφή και επέστρεφαν στην πρωτεύουσα στις 11:00 (τοπική ώρα· στις 10:00 ώρα Ελλάδας), αφού αρχικά έκαναν κύκλους, σύμφωνα με δεδομένα που αναρτήθηκαν στον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου φαίνεται πως επηρεάζει επίσης πτήσεις προς τον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ, που πρέπει να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Αγίας Πετρούπολης.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software