x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η σύσκεψη για τα καθηλωμένα C-130 και τα παραμύθια της Χαλιμάς

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τα «παραμύθια της Χαλιμάς» συνεχίζονται ανερυθρίαστα μετά από την αποκάλυψη του φιάσκου C-130. Που δεν ήταν και τόσο αποκάλυψη, αφού εμείς και ελάχιστα ακόμη μέσα ενημέρωσης είχαν επισημάνει ως τη «βόμβα» που θα σκάσει! Δυστυχώς όμως τα «ταρατατζούμ» και τα «σόου» για …τα F-35 που έρχονται ήταν πιο ελκυστικά από το πραγματικό πρόβλημα…

 

Πως αντιμετώπισαν την έκρηξη της βόμβας C-130 από το ΓΕΕΘΑ; Αναφερόμαστε απευθείας στο ΓΕΕΘΑ , γιατί ως γνωστόν το ΓΕΕΘΑ έχει πάρει «τα πάντα πάνω του» και αυτό υποθέτουμε ότι αφορά πρωτίστως τα άσχημα και τα δύσκολα. Για τα εύκολα ενημερωνόμαστε από τους επικοινωνιολόγους…Συνεπώς για να μην κρυβόμαστε όλοι πίσω από το δάχτυλο μας, απαντήσεις για τα C-130 αναμένουμε από τον Α/ΓΕΕΘΑ.

 

Τη Δευτέρα λοιπόν έγινε σύσκεψη στο γραφείο του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στην οποία συμμετείχαν ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος, ο έμπιστος Υπαρχηγός του Φραγκίσκος Λελούδας και ο επικεφαλής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης Δήμος Γρηγοριάδης. Παρών και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού ο Θ.Ντόκος.

 

Ο κ.Παναγιωτόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί για το πως προέκυψε το φιάσκο με τα C-130 και οι απαντήσεις που πήρε μάλλον δεν πρέπει να τον ικανοποίησαν. Τα τελευταία τρία χρόνια στο ΓΕΕΘΑ έτρεχαν ότι μπορεί να φανταστεί κανείς για εξοπλιστικά αλλά όπως αρχίζει πλέον και αποκαλύπτει η ίδια η ζωή τα φλέγοντα έχουν μείνει απελπιστικά πίσω!

Μέχρι και για πλοίο …αμφίβιων επιχειρήσεων διαβάσαμε ότι ενδιαφερόμαστε αν και κανένας δεν μας εξήγησε που και πως θα χρησιμοποιηθεί στο χώρο του Αιγαίου ένα τέτοιο πλοίο.

Οι απορίες που είχε ο ΥΕΘΑ είχαν να κάνουν και με τη μη αξιοποίηση όπως φαίνεται των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν προκύψει για ανταλλακτικά των C-130 από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 Viper.

Προς το παρόν οι μόνες «απαντήσεις» που έχουμε είναι δημοσιεύματα που λένε πόσο ανησύχησε ο πρωθυπουργός και πως γίνονται άμεσα ενέργειες για να βρεθούν τέσσερα τουλάχιστον C-130, έστω μεταχειρισμένα. Το «άμεσα» προκαλεί στον κόσμο την αίσθηση ότι τις επόμενες εβδομάδες το πρόβλημα θα λυθεί. Εδώ πάμε στην κατηγορία «παραμύθια της Χαλιμάς»: πριν περάσει ένας χρόνος οποιαδήποτε λύση αποκλείεται! Πρώτα απ΄  όλα δεν έχουν ακόμη βρεθεί τα μεταχειρισμένα C-130. Αλλά και αύριο το πρωί να βρεθούν οι διαδικασίες δεν είναι τόσο «αστραπιαίες» όσο αφήνουν να εννοηθεί από το ΓΕΕΘΑ. Χρειάζεται χρόνος. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε όλο αυτό το διάστημα με τον μεταγωγικό στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας; Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται πια με παραμύθια. Όπως και μια σειρά άλλων θεμάτων που κάποιοι προσεύχονται να μην προκύψουν πριν από τις εκλογές….

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software