x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι ΗΠΑ παραγγέλνουν οβίδες για το ουκρανικό πυροβολικό

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανέθεσε συμβάσεις αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων και πλέον για να παραχθούν οβίδες 155 χιλιοστών προοριζόμενες για το πυροβολικό της Ουκρανίας.

 

Οι παραγγελίες, που δόθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου στις Northrop Grumman και Global Military Products από το αμερικανικό Πεντάγωνο, έχουν αξία 552 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται τον Μάρτιο.

 

Η ανακοίνωση της Ουάσιγκτον καταγράφεται καθώς εκφράζονται ανησυχίες για την εξάντληση των στοκ όπλων και πυρομαχικών των δυτικών χωρών, ειδικά των ΗΠΑ, οι οποίες εδώ κι έναν χρόνο πολλαπλασίασαν τις παραδόσεις υλικού από τα αποθέματα του στρατού τους στον ουκρανικό στρατό, για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

 

Οι παραγγελίες που ανακοινώθηκαν χθες έχουν άλλη κατεύθυνση: τα πυρομαχικά για την Ουκρανία θα παραχθούν απευθείας γι’ αυτήν, με αμερικανική χρηματοδότηση.

Στην ανατολική Ουκρανία, τα ρωσικά και τα ουκρανικά πυροβόλα ρίχνουν χιλιάδες οβίδες κάθε ημέρα — μπορεί να βάλλονται ως και 20.000 κάθε 24ωρο από τους Ρώσους, υπολόγιζε τον Νοέμβριο αμερικανός αξιωματούχος.

 

Προχθές Δευτέρα, ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε πως η Ουκρανία χρησιμοποιεί περισσότερα πυρομαχικά απ’ ό,τι μπορεί να παράγει η συμμαχία στο σύνολό της. «Αυτό εξαντλεί τα αποθέματά μας και θέτει τις αμυντικές βιομηχανίες μας υπό πίεση», είπε ο Νορβηγός.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software