x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ειδικό Δικαστήριο: Υπέρ της απαλλαγής Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλου τάχθηκε η Εισαγγελέας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Υπέρ της απαλλαγής της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη αλλά και του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχετικά με τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας που αντιμετωπίζουν, τάχθηκε στην πρόταση της η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ολγα Σμυρλή, υποστηρίζοντας ότι δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής για την δικαζόμενη εισαγγελική λειτουργό, αλλά ούτε και για τον πρώην υπουργό.

Η κατηγορία σε βάρος της εισαγγελέως Ελένη Τουλουπάκη αφορούσε την παράλειψη της να στείλει στη Βουλή αναφορές που είχε υποβάλλει το ΚΙΝΑΛ για δύο πρώην υπουργούς Υγείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, τους Παν. Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό σχετικά με τις τιμολογήσεις των φαρμάκων.

Κατά την κυρία Σμυρλή η παράλειψη που αποδίδεται στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη δεν στοιχειοθετείται, και για το λόγο αυτό πρότεινε την απαλλαγή της αλλά και την απαλλαγή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος δικάζεται ως ηθικός αυτουργός για κατάχρηση εξουσίας της Ελένης Τουλουπάκη.

«Προτείνω», ήταν το συμπέρασμα της εισαγγελικής πρότασης, «την απαλλαγή και των δύο, της Ελένης Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα».

Κατά την κυρία Σμυρλή ακόμα κι αν υπήρχε μεταβολή της κατηγορίας σε παράβαση καθήκοντος, πάλι θα ήταν απαλλακτική η πρόταση της και για τους δύο.

Κατά το κατηγορητήριο, η παράλειψη της κυρίας Τουλουπάκη είχε ως αποτέλεσμα να στερηθεί η Βουλή της αρμοδιότητας της να ελέγξει τα καταγγελλόμενα από το ΚΙΝΑΛ σε βάρος των δύο πρώην υπουργών Υγείας.

Ειδικότερα, κατά την εισαγγελική πρόταση, η κυρία Τουλουπάκη δεν διέπραξε το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, πρωτίστως, γιατί ότι οι αναφορές ΚΙΝΑΛ κατά Κουρουμπλή και Ξανθού δεν είχαν αποτελέσει χωριστή δικογραφία και είχαν ενσωματωθεί ως έγγραφα στη μεγάλη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis.

Όπως επεσήμανε η κυρία Σμυρλή δεν διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ούτε όταν παρελήφθησαν, πριν από την Ελένη Τουλουπάκη, από την προκάτοχο της Ελένη Ράικου που είχε διατελέσει επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Επιπλέον κατά την εισαγγελέα, οι αναφορές ΚΙΝΑΛ ήταν ασαφείς, χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς στοιχεία, που να θεμελιώνουν τα καταγγελλόμενα ότι δηλαδή δεν έγινε επί υπουργίας Παν. Κουρουμπλή τιμολόγηση των φαρμάκων.

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται για την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος που βαρύνει τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σχετικά με καταγγελίες τριών εισαγγελικών λειτουργών για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Με την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση Τουλουπάκη-Παπαγγελόπουλου ο συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη Γιάννης Μαντζουράνης σε δήλωση του σημειώνει:

«Με τη σημερινή Πρόταση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Όλγας Σμυρλή, για την πλήρη απαλλαγή της Αντιεισαγγελέως Εφετών, κ. Ελένης Τουλουπάκη, από τις εναντίον της σαθρές κατηγορίες, αποδίδεται επιτέλους Δικαιοσύνη.

»Αποδεικνύεται ότι η ποινική δίωξη της κ. Ε. Τουλουπάκη ήταν όχι απλώς αστήριχτη και αδικαιολόγητη από κάθε άποψη.

»Αλλά και δείγμα εμπάθειας και κακοήθειας μιας πολιτικής παράταξης, που επιχειρεί να επιβάλλει καθεστώς σιωπής, υπακοής και φόβου ακόμα και στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

»Επίσης αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και “εν Αθήναις” Εισαγγελείς, που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις των γνωστών “ανέγγιχτων” της οικονομίας και της πολιτικής, δεν επιδιώκουν τον έπαινο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και δεν φοβούνται τις επιθέσεις από αυτά.

»Η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Όλγα Σμυρλή, απέδειξε ότι είναι ταγμένη να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία των δικαστών και εισαγγελέων, οι οποίοι για να είναι αμερόληπτοι και αντικειμενικοί πρέπει να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς απέναντι στις επιθέσεις των ισχυρών του χρήματος και της πολιτικής, όταν εκ καθήκοντος ελέγχουν τις πράξεις και παραλείψεις τους».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software