x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Ξεθεμελιώνουν» τα ΕΑΣ την ίδια ώρα που από το βήμα της Βουλής μιλούν για «ισχυροποίηση της Εθνικής Άμυνας»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής μιλήσει ξανά για ισχυροποίηση της Εθνικής Άμυνας με παραγγελίες 15 δις που θα αρχίσουν να αποδίδουν τα επόμενα χρόνια, η κυβέρνηση πέρασε «στα μουλωχτά» την υπουργική απόφαση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του βιομηχανικού χώρου του Υμηττού.

 

Τι σημαίνει αυτό εξηγούν οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ σε ανακοίνωση τους:

 

Διαψεύστηκαν όσοι πίστευαν ότι το κλείσιμο των Ε.Α.Σ. Υμηττού είναι «λόγια του αέρα». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρασε στα μουλωχτά στις 6 Φλεβάρη 2023 την υπουργική απόφαση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του βιομηχανικού χώρου του Υμηττού.

 
 

Δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να σχολιάσουμε τα πενιχρά 31 εκ.€ που θα αποδοθούν στην εταιρία για την αναγκαστική απαλλοτρίωση, τη στιγμή που η αξία της έκτασης ξεπερνάει τα 150 εκ.€. Δεν μπαίνουμε στον κόπο γιατί το θέμα είναι ΕΘΝΙΚΟ.

Η κυβέρνηση σαν οδοστρωτήρας ξεθεμελιώνει τη μοναδική Ελληνική αμυντική βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών και πυραυλικών συστημάτων. Χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προϋποθέσεις και υποδομές για τη μεταφορά των γραμμών παραγωγής του βιομηχανικού αυτού συγκροτήμα- τος, τις οποίες τα Γενικά Επιτελεία θεωρούν απαραίτητες για την εφοδιαστική τους αλυσίδα, η άμυνα της χώρας με ευθύνη της κυβέρνησης υπο- βαθμίζεται και αδυνατίζει.

 

Η αβεβαιότητα των εργαζομένων για το εργασιακό μέλλον εντείνεται. Από τις 3 Απρίλη 2021 (ημερομηνία εξαγγελίας Μητσοτάκη για το πάρκο υπουργείων), ούτε η κυβέρνηση ούτε η διοίκηση έχουν έρθει σε διάλογο για τη λήψη μέτρων διασφάλισης δικαιωμάτων μας. Αντίθετα η κυβέρνηση δια του κ. Σκυλακάκη περικόπτει όσα ελάχιστα έχει συμφωνήσει η διοίκηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα πλαίσια της Σ.Σ.Ε. του 2022.

Οι εκλογές έρχονται. Οι εργαζόμενοι δεν θα τους ξεχάσουμε…!»

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software