x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νευρικό κλονισμό διαρκείας προκαλεί στην Αγκυρα το μπλόκο Μενέντεζ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο  εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας αναφέρθηκε και πάλι στην Ελλάδα, λέγοντας πως αν οι ΗΠΑ δώσουν τα F-35 στην Αθήνα, τότε θα χάσουν την ουδετερότητά τους στο ΝΑΤΟ.

 

«Aν στο Κογκρέσο κάποιοι γερουσιαστές όπως ο Μενέντεζ, φέρουν το θέμα αυτό (σ.σ. Σουηδίας Φινλανδίας) ως προϋπόθεση και αν ταυτόχρονα απαντήσουν θετικά στο αίτημα της Ελλάδας για τα F-35, θα χάσουν την ουδετερότητά τους στο ΝΑΤΟ. Αν το θέσουν αυτό ως προϋπόθεση, αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το αποδεχτούμε. Το λέω ξεκάθαρα. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε οποιοδήποτε βήμα αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εάν το πρόγραμμα των F-16 εξαρτηθεί από την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, θα ήταν προτιμότερο να μην το βάλουν καθόλου στην ατζέντα τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε, αυτά τα θέματα είναι όλα ξεχωριστά».

 

 

Και συνεχίζει: «Το πρόγραμμα των F-16 το βλέπουμε ως μια αξιότιμη εναλλακτική γαι την ενδυνάμωση της Αεροπορίας μας, αλλά και την ενίσχυση του ΝΑΤΟ. Aν η κυβέρνηση των ΗΠΑ η το Κογκρέσο θέσουν προϋποθέσεις ή πουν “αν δεν κάνετε αυτό δεν θα γίνει αυτό”, εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας και δεν θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια. Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για τον εκσυγχρονισμό και τις ανάγκες του θα ψάξουν άλλες εναλλακτικές».

 
 

Σε διάλογο με που είχε με δημοσιογράφους, ειπώθηκαν τα εξής:

EΡΩΤΗΣΗ: Αν υπάρχει τέτοια προϋπόθεση μπορούμε να πούμε πως τελειώνει το πρόηραμμα των F-16;

 

«Εξαρτάται από τους όρους. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα αυτό. Ξέρουμε πως η επιθυμία και η πρόθεση της κυβέρνησης είναι αυτή. Αν όμως δεν μπορέσουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Κογκρέσου και κολλήσει στο Κογκρέσο, τότε θα κάνουμε μια νέα εκτίμηση».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν πληροφορίες και ισχυρισμοί πως αν προκύψει κρίση στο θέμα της Σουηδίας και της Φινλανδίας οι ΗΠΑ θα το προσθέσουν το ζήτημα ως όρο για το θέμα των f-16

 

«Κι εμείς ακούμε τέτοιες πληροφορίες και φήμες πως το Κογκρέσο θα θέσει ως προυπόθεση κάτι τέτοιο. Υπάρχουν τέτοιες εκτιμήσεις. Μας μεταφέρθηκε πως η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια απαίτηση ή επιθυμία».

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software